País Valencià 11/01/2013

El Tribunal Constitucional rebutja un recurs del govern valencià contra la derogació del transvasament de l'Ebre

La Generalitat Valenciana, sota la presidència de Francisco Camps, va al·legar el 2004 que la modificació del Pla Hidrològic Nacional era una decisió "arbitrària"

Acn
1 min
ULTRAMARATÓ DE NATACIÓ A L'EBRE

ValènciaEl Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat avui la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que desestima el recurs presentat pel govern valencià contra la derogació del transvasament del riu Ebre. La Generalitat Valenciana va presentar el 2004, sota la presidència de Francisco Camps, un recurs contra la decisió del govern de José Luis Rodríguez Zapatero de modificar el Pla Hidrològic Nacional (PHN) derogar el transvasament de l'Ebre a terres valencianes.

El recurs del govern valencià es fonamentava en l'argument que en la derogació per decret llei efectuada no concorren les circumstàncies previstes d'"extraordinària i urgent necessitat" i que, per tant, es tracta d'una decisió "arbitrària" i fonamentada en informes que no eren reals i que són contraris als principis de solidaritat. El TC no entra a valorar la necessitat de pal·liar les deficiències hídriques i sosté que no hi ha abús de la fórmula del decret llei.

stats