País Valencià 03/06/2013

El Tribunal Suprem avala la procedència de l'acomiadament de l'exdirectora general de la CAM

El magistrat rebutja el recurs presentat per Dolores Amorós contra el seu acomiadament disciplinari produït dies després de la intervenció de la caixa d'estalvis

Efe
2 min

MadridEl Tribunal Suprem ha declarat ferm l'acomiadament disciplinari de l'exdirectora general de la CAM Dolores Amorós, que va ser acomiadada de l'entitat bancària després que la caixa fos intervinguda el 22 de juliol de 2011. En un acte notificat avui, contra el qual no cap recurs, la sala social de l'alt tribunal rebutja el recurs que Amorós va interposar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de València que va avalar el seu acomiadament.

L'exdirectora general de la CAM va denunciar indefensió dient que no se li havia donat oportunitat de respondre a les al·legacions en contra seva i va argumentar també que, quan es va acordar l'acomiadament, les faltes que se li imputaven havien prescrit.

Amorós, que està imputada en la causa en la qual el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez investiga les causes que van portar a la intervenció de la caixa, va ser acomiadada el 27 de setembre de 2011 per incórrer en irregularitats en la presentació dels resultats del segon semestre de 2011 i en els comptes anuals de 2010 i per assignar-se una pensió vitalícia.

La recurrent treballava per a la CAM des de l'1 de novembre de 1982 i va ser directora general de l'àrea de planificació i control entre 1998 i 2001, quan va ser nomenada directora general adjunta, per passar finalment a ser designada directora general el 10 de desembre de 2010.

El Suprem diu en la seva resolució que "en el cas d'actuacions no s'aprecia que s'hagi vulnerat el dret a la defensa de la part actora, per entendre la sala que no es va limitar el seu dret d'al·legació", per la qual cosa rebutja aquest motiu de recurs.

Pel que fa al termini de prescripció de les faltes que se li imputen, el tribunal diu que aquest ha de computar-se "a partir de la intervenció de l'entitat demanada pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), això és, el 22 de juliol de 2011". "En conseqüència, en la data de l'acomiadament –27 de setembre de 2011– les faltes no havien prescrit", diu la sala.

Després de la intervenció de la CAM es va conèixer que l'entitat havia acumulat unes pèrdues de 1.136 milions d'euros en els sis primers mesos de 2011, la qual cosa va obligar a capitalitzar la caixa amb una aportació de 2.800 milions d'euros.

stats