País Valencià 11/10/2018

Troben el cadàver d'un nadó en una planta de residus al País Valencià

Es tracta d'una nena de raça caucàsica que encara tenia el cordó umbilical

Efe
2 min
La planta metropolitana de gestió de residus plàstics de Gavà.

ValènciaUn treballador de la planta de residus de Manises (l'Horta) ha trobat el cadàver d'una nadó acabat de néixer que havia sigut tirat en un contenidor d'escombraries, segons ha informat la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació.

La troballa s'ha produït de matinada en una de les cintes de triatge de les instal·lacions, segons han informat les mateixes fonts, que han destacat que es tracta d'una nena de raça caucàsica i que encara tenia el cordó umbilical, de manera que ara la investigació se centra en la pràctica de l'autòpsia i també a intentar trobar la mare.

La Guàrdia Civil intenta determinar, a més, l'horari i la procedència del camió d'escombraries que ha pogut traslladar el cos fins a la planta de reciclatge, que és la destinació diària de centenars de tones de residus procedents de València i d'altres poblacions de la seva àrea metropolitana.

Segons ha informat a Efe personal de la planta de tractament, el cos s'ha trobat al voltant de les 4.35 hores, moment en què s'ha activat un protocol específic quan es detecten restes humanes, armes o explosius, que implica la parada de la cinta i l'avís immediat a la Guàrdia Civil.

Els agents han arribat a la planta cap a les cinc de la matinada i han fixat un cordó de seguretat al voltant de la cinta de triatge fins que, sis hores més tard, s'ha aixecat el cadàver en presència d'un jutge.

Les escombraries que es tractaven a la cinta en què ha aparegut el cos del nadó procedien d'una fossa on les havien dipositat prèviament desenes de camions durant prop de dues hores abans de la troballa del cos, un fet que els responsables de la planta de tractament consideren que dificultarà notablement descobrir el lloc de procedència.

stats