País Valencià 08/07/2020

La Guàrdia Civil intervé nous documents sobre les presumptes comissions aconseguides per Zaplana

La jutge ha obert una peça secreta arran d'un informe recent de la Guàrdia Civil

Ara
1 min
L'expresident del govern valencià, Eduardo Zaplana, ha de signar cada dilluns al jutjat de guàrdia per complir amb el règim de llibertat provisional

ValènciaLa Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha requisat documentació en diversos registres vinculada a la investigació del cas Erial, que entre d'altres apunta al cobrament de comissions il·legals de l'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre, Eduardo Zaplana. Un dels registres s'ha fet al domicili de Fernando Castelló, que va ser conseller d'Indústria i Comerç en el govern valencià presidit per Zaplana i secretari d'estat de la Seguretat Social en l'executiu estatal encapçalat per José María Aznar. Castelló també va ocupar un escó del Partit Popular en el Congrés de Diputats entre el 2004 i el 2008.

Segons ha avançat el diari El País, les actuacions estan relacionades amb la peça secreta que la magistrada del jutjat d'instrucció número 8 de València, María Isabel Rodríguez, va obrir fa una setmana arran d'un nou informe de la UCO sobre els diners de l'expresident valencià i els seus col·laboradors, presumptament ocults en paradisos fiscals.

Els investigadors de la Guàrdia Civil sostenen que l'expresident i exministre de Treball va desenvolupar un rol de "jerarquia superior" en la trama de les ITV i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, i que amb als seus col·laboradors hauria pogut obtenir fins a 17 milions d'euros en comissions irregulars. Segons la UCO, Zaplana va ser un dels "beneficiaris econòmics dels actius".

stats