País Valencià 10/06/2022

La Universitat de València destitueix el director de Política Lingüística per uns comentaris "masclistes"

Ferran Suay havia qüestionat conceptes com el de violència masclista o ironitzat sobre les polítiques d'igualtat

Daniel Martín
2 min
El ja exdirector del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València, Ferran Suay.

ValènciaLa rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, ha destituït aquest dijous el director del Servei de Llengües i Política Lingüística de la institució, Ferran Suay, pels comentaris "masclistes" que, segons Mestre, ha publicat el docent a les xarxes socials.

Entre les afirmacions del també professor de Psicobiologia que haurien provocat el seu relleu hi hauria manifestacions relacionades amb la guerra d'Ucraïna. En una d'elles, Suay es pregunta si per assolir la veritable "igualtat" entre homes i dones caldria anar més enllà "dels consells d'administració" i que els exèrcits reclutessin els ciutadans indistintament del seu gènere. En un altre comentari qüestiona per què quan algun home és víctima d'una violació no rep el mateix tipus de solidaritat. En altres publicacions defensa la denominació "violència íntima de la parella" en lloc de la de violència masclista en considerar que la primera és una fórmula més "descriptiva" que permet "investigar les causes sense pressuposar-les", que és "el que es fa en ciència", afegeix.

Twitter

Mestre ha explicat la seva decisió mitjançant un comunicat, però sense citar cap comentari en concret del docent. Segons ha dit, les manifestacions de Suay mostren un "comportament masclista" que és "totalment inacceptable", tant en "el govern universitari" com en una "universitat pública i democràtica" com la UV que, segons la rectora, "desenvolupa una gran aposta per la igualtat de les persones".

Twitter

En conversa amb l'ARA, Suay ha declinat valorar la seva destitució i ha posposat la realització de qualsevol declaració a la difusió d'un comunicat que li permeti explicar-se amb calma i, alhora, no perjudicar el Servei de Llengües i Política Lingüística de la universitat. En aquest sentit, el també excap del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la UV i exmembre de la direcció d’Acció Cultural del País Valencià ha assegurat que durant les últimes hores ha rebut moltes mostres de suport.

Ferran Suay va ser nomenat director del Servei de Llengües i Política Lingüística després de la reelecció de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, el mes de març passat en reconeixement a la seva "dilatada trajectòria com a defensor del valencià i la diversitat lingüística, la seua participació en associacions internacionals i de defensa de la llengua i cultura valencianes, així com la seua activitat investigadora en aquest àmbit", segons va argumentar la universitat.

Twitter
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre (d), amb la directora general de Coordinació del Diàleg Social del govern valencià, Zulima Pérez, en una imatge d'arxiu.
stats