País Valencià 12/02/2013

El govern valencià paga 4,8 milions d'interessos d'un crèdit que la Fundació del València no pot assumir

La Fundació va anunciar que no podria pagar el crèdit de 81 miliions sol·licitat a Bankia, i avalat per la Generalitat Valenciana, per adquirir accions del club de Mestalla

Efe
1 min
Manuel Llorente, president del València CF

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha pagat els 4,86 milions d'euros que la Fundació València Club de Futbol devia a Bankia en concepte d'interessos pels 81 milions de crèdit que va rebre i que van ser avalats per l'administració a través de l'Institut Valencià de Finances. El 31 de gener va acabar el termini per abonar aquests interessos, però com que no es podia fer càrrec del pagament, ha estat el govern valencià qui s'ha hagut de fer càrrec del crèdit i dels interessos.

Segons han confirmat a Efe fonts del govern valencià, s'ha efectuat el pagament dels interessos a Bankia per evitar el desemborsament principal dels 81 milions d'euros. L'entitat bancària i la Generalitat Valenciana continuen les seves negociacions per establir la forma de pagament del crèdit impagat per la Fundació del València CF.

La Fundació va sol·licitar aquest crèdit per fer-se amb el paquet majoritari d'accions del València CF (72%) durant l'ampliació de capital que es va realitzar el setembre del 2009. L'Institut Valencià de Finances va avalar aquest crèdit –com també va fer amb altres clubs de futbol valencià– i davant l'impagament del préstec, la Generalitat Valenciana ha passat a ser l'accionista majoritària del club de Mestalla.

stats