País Valencià 18/01/2013

El govern valencià serà el màxim accionista del València per avalar un crèdit de la Fundació

El portaveu, José Ciscar, anuncia que tractaran de negociar amb Bankia el pagament dels 86 milions d'euros del préstec. Descarta incidir en el funcionament del club

Salvador Almenar
1 min
Manuel Llorente, president del València CF

ValènciaEl vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha anunciat aquest divendres que l'executiu es convertirà en el màxim accionista del València Club de Futbol. Aquesta decisió ha estat presa per la Generalitat Valenciana després que ahir la Fundació del València anunciés que no té diners per pagar els 4,8 milions d'euros d'interessos corresponents al crèdit de 81 milions atorgat per Bankia perquè aquesta entitat es convertís en màxima accionista del club.

Com que l'Institut Valencià de Finances va avalar el préstec, ara el govern valencià haurà de fer front al pagament dels interessos a Bankia i responsabilitzar-se del crèdit. Un pagament gairebé impossible a hores d'ara per al govern valencià, i per això el mateix Ciscar ha anunciat que tractaran de negociar el pagament amb Bankia. "Confiem en la sensibilitat que sempre ha demostrat Bankia amb la Generalitat Valenciana", ha dit el vicepresident en la roda de premsa posterior a la reunió del govern.

"És una situació que no ens ve de gust però que hem d'afrontar", ha explicat Ciscar. La Fundació del València CF té gairebé el 75% de les accions del club, les quals passaran a les mans del govern valencià. Tot i ser el màxim accionista i poder gestionar el club com volgués, el portaveu del govern valencià ha descartat la seva voluntat de regir "el funcionament diari del club". "Nosaltres no estem per gestionar clubs de futbol", ha afegit.

stats