País Valencià 03/07/2017

El govern valencià reconeix de manera oficial el Museu Joan Fuster de Sueca

La mesura permetrà aprofundir en els treballs d'investigació i en la conservació de documents

Acn / Ara
2 min
Espai del Museu Joan Fuster on l'escriptor tenia el seu despatx i rebia visites.

ValènciaLa conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha reconegut l'Espai Fuster de Sueca (Ribera Baixa) com a museu del País Valencià. Aquesta mesura afecta el Centre de Documentació, l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània i el mateix Museu Joan Fuster.

Inaugurat al gener després d'anys d'endarreriments, el Museu Joan Fuster està ubicat en el número 10 del carrer Sant Josep de la capital de la Ribera Baixa, en la que va ser la casa de l'escriptor. La instal·lació es completa amb un edifici adjacent on s'ubiquen, entre d'altres, el Centre de Documentació i l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània.

Sueca obre el Museu Fuster per divulgar l’obra de l’assagistaTres àmbits temàtics

L'espai expositiu està dividit en tres àmbits temàtics. Vida és la sala que té com a base les seves dades biogràfiques, amb l'ascendència familiar, documents d'infantesa i de joventut. També recull mostres significatives de la correspondència amb amics, escriptors i artistes destacats.

A Obra se situen les publicacions de l'autor o que s'hi refereixen. En una llibreria s'han agrupat els llibres publicats per l'escriptor, en les diverses edicions, les obres col·lectives en què va col·laborar o va prologar, les seves traduccions, revistes i els estudis de diversos especialistes dedicats a la personalitat i l'obra de Fuster.

A Treball es mostren els articles, l'activitat docent, la literària i de premsa. Una pantalla serveix per mostrar fotografies i escenes de l'escriptor treballant. Mereix especial atenció l'exposició de la seva màquina d'escriure i altres estris de treball. També s'exposen unes seixanta pintures, dibuixos, gravats, escultures i obres d'art que durant molts anys acompanyaren l'autor.

L’aniversari de l’adeu de Fuster omple les llibreriesRepercussió "impactant"

El govern valencià ha qualificat l'espai com "un referent cultural on es dona a conèixer la figura, l'obra i la impactant repercussió de l'escriptor i assagista mitjançant els objectes personals, la seva biblioteca, documents gràfics i escrits que reclamen l'interès dels investigadors, estudiants i visitants".

stats