País Valencià 24/05/2021

València recorda el metge, acadèmic i polític Joan Peset Aleixandre amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament

La dictadura franquista el va condemnar a mort acusat del delicte d'"auxili a la rebel·lió"

Ara
1 min
L'alcalde de València, Joan Ribó (e), la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president de les Corts, Enric Morera (d), durant l'acte d'homenatge a Joan Peset Aleixandre al cementiri de València

ValènciaLa Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE) ha reunit aquest dilluns autoritats polítiques i intel·lectuals al cementiri general de València per homenatjar el que va ser rector de la Universitat de València Joan Peset Aleixandre amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament, al cementiri de Paterna, acusat per la dictadura franquista del delicte d'auxili a la rebel·lió.

Catedràtic de medicina legal i toxicologia, Peset Aleixandre va participar en la creació de la vacuna contra la grip espanyola del 1918 i va arribar a ser rector de la Universitat de València durant la Segona República. En l'àmbit polític també va destacar: va ser nomenat president d’Izquierda Republicana a València i diputat a les Corts espanyoles pel Front Popular. 

L'homenatge d'aquest dilluns ha estat impulsat pel periodista Francesc Bayarri i organitzat per CAMDE i diverses entitats memorialistes. Hi han assistit la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; el president de les Corts, Enric Morera, i l'alcalde de València, Joan Ribó.

En l'actualitat, Joan Peset Aleixandre dona nom a una avinguda a la ciutat de València i al col·legi major de la Universitat de València.

stats