País Valencià 14/07/2017

El govern valencià recorrerà al Suprem la renovació cautelar dels concerts educatius de dos centres

La conselleria d'Educació vetllarà perquè abonin els 1,1 milions d'euros que estipula el TSJ en concepte d'aval

Ara / Acn
2 min
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa conselleria valenciana d'Educació ha anunciat que presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià d'acceptar la suspensió cautelar de la no-renovació dels concerts educatius als centres la Puríssima-Franciscanes de València i Domus de Godella (Horta Nord).

La conselleria ha informat que no comparteix els motius de la sentència, que no és ferma, i que per això presentarà recurs. Així mateix, ha explicat que vetllarà perquè els centres abonin la quantitat econòmica estipulada pel tribunal, en concepte d'aval, i que estima en 1,1 milions d'euros.

"Això és el que costa als valencians i valencianes l'existència d'aquests concerts no necessaris, que duplicaran els recursos econòmics invertits per la Generalitat, ja que l'oferta d'escolarització a les seves zones està coberta amb els centres públics i concertats, que asseguren ja un servei educatiu suficient", ha indicat la conselleria d'Educació a través d'una nota de premsa.

En aquest sentit, el departament que dirigeix Vicent Marzà ha remarcat que la Generalitat Valenciana "no està en contra dels centres educatius concertats", i ha assenyalat que són necessaris només si "la xarxa educativa pública no cobreix les necessitats d'escolarització", i que per aquest motiu té concertat un 20% de l'ensenyament no obligatori, com és el batxillerat.

Els concerts finalitzaven a principis del 2017

La conselleria també ha recordat que els concerts de batxillerat van finalitzar al principi del 2017, i que per tant, la Generalitat Valenciana no n'ha eliminat cap, ja que "ja no estaven en vigor". Així mateix, ha remarcat que l'administració va obrir un període per concertar aquells serveis educatius no obligatoris que són necessaris. Sobre aquesta qüestió, ha assegurat que en aquest procés es van presentar desenes de centres educatius privats, i que es van ordenar totes les sol·licituds en virtut dels criteris reglamentàriament establerts a la normativa autonòmica i estatal. "Els centres que han obtingut una baremació més elevada són als quals s'ha concedit el concert, i aquells que han quedat en les últimes posicions, com la Institució Cultural Domus i la Puríssima-Franciscanes, no han estat concertats", subratllen des del departament que dirigeix Marzà. Segons la conselleria, en total s'ha fet la concertació de batxillerat en un 86,2% dels casos.

Només dos centres van sol·licitar la suspensió cautelar

Dels sis centres concertats que ja no disposen de l'etapa de batxillerat subvencionada, només la Puríssima-Franciscanes de València i el Domus de Godella havien sol·licitat mesures cautelars. Els altres quatre, Altozano d'Alacant, Aitana d'Elx (Baix Vinalopó), Guadalaviar de València i el Vedat de Torrent (Horta Sud), no van sol·licitar mesures cautelars en suposar, com així ha estat, que el tribunal els obligaria a aportar en concepte d'aval l'import del finançament públic que havien de rebre de l'administració educativa pel concert durant els dos anys que es calcula que trigarà a resoldre el cas el TSJ.

stats