País Valencià 20/10/2016

El PP es desmarca de l'elecció d'Enrique Soriano com a president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

Els diputats populars s'absenten de la votació al·legant "que no els ha agradat el procés" d'elecció dels membres del consell rector de l'ens

Salva Almenar
2 min
El candidat Enrique Soriano, aquest matí a la comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts.

ValènciaEl compte enrere per a la posada en marxa de la nova radiotelevisió valenciana ha començat aquest dijous amb l'elecció del president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Les Corts Valencianes han triat –tal com estava previst segons l'acord previ que van subscriure els partits– Enrique Soriano com a president de l'ens, que serà l'encarregat de dirigir la nova radiotelevisió pública valenciana.

Soriano, actual lletrat del Parlament valencià, no ha estat triat, però, per unanimitat com estava previst. El ja president de la CVMC ha sumat 67 vots. Concretament ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris excepte els dels diputats del PP, que no han participat a la votació. I és que moments abans de la votació, la síndica popular, Isabel Bonig, ha demanat la paraula per anunciar que el seu grup marxaria de l'hemicicle "per no participar en un procés que no ens ha agradat, on s'ha assenyalat el PP per les persones proposades".

La reacció del PP s'explica perquè la seva candidata proposada per al consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Maite Fernández, no ha aconseguit els vots necessaris per ser triada consellera. Podem ha mantingut el seu veto a la periodista proposada pel PP, que va treballar a Canal 9 durant l'etapa del govern de Francisco Camps i, posteriorment, a la presidència de la Generalitat Valenciana amb l'equip de comunicació d'Alberto Fabra.

Fernández ha obtingut 54 vots davant els 67 aconseguits per la resta de candidats al consell rector, que sí que han tingut el suport necessari per ser nomenats. Així, la candidata del PP s'haurà de sotmetre a una nova votació en un ple que se celebrarà el pròxim mes de novembre i en el qual necessitarà els vots de tres cinquenes parts de l'hemicicle per ser proclamada membre del consell rector de la CVMC.

Membres del consell rector

Per a la tria dels membres del consell rector s'han fet 3 votacions, una per al president, una altra per als membres permanents i una altra per als no permanents. Els vocals permanents –que han estat triats en aconseguir 67 vots– són José Martínez Salas, proposat per Ciutadans; Vicente Vergara, pel PSPV; Vicente Cutanda, PP; María Lozano, Podem, i Rafa Xambó, Compromís.

Així mateix, han estat designats les candidates de Compromís, Mar García, i de Ciutadans, Rafael Piqueras, com a membres no permanents del consell rector, ja que són representants del consell audiovisual, i fins que no es constitueixi aquest òrgan són les Corts l'ens que té la competència per fer els nomenaments. També formarà part del consell rector María Dolores Navarro, com a representant dels treballadors, ja que va ser la persona designada pels sindicats majoritaris del sector públic.

stats