País Valencià 10/08/2020

L'incendi de la Vall de Gallinera, al País Valencià, queda estabilitzat després de cremar 160 hectàrees

La coincidència i proximitat amb dos focs més reforça la tesi d'un possible origen intencionat

Ara
1 min
Diversos bombers treballen per extingir l'incendi declarat a la Vall de la Gallinera

ValènciaL'incendi forestal declarat dissabte a la tarda i que ha afectat el municipi de la Vall de Gallinera (Marina Alta) i, molt parcialment, el de Vilallonga (Safor), ha sigut donat per estabilitzat a les 10 d'aquest dilluns, segons ha informat el Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

En aquests moments, les feines d'extinció del foc continuen a la zona amb la presència tant de mitjans terrestres com d'aeris. Les expectatives sobre la seva evolució són favorables, especialment després que ahir diumenge quedés perimetrat.

En total, i si les flames no revifen durant les pròximes hores, l'incendi haurà cremat prop de 160 hectàrees, i serà el més gran dels focs declarats aquest estiu al País Valencià, després d'un mes de juliol gairebé només alterat per l'incendi de Monòver (Vinalopó Mitjà), que va cremar 150 hectàrees.

En aquests moments es desconeix l'origen del foc, tot i que la seva proximitat a dos incendis més declarats també dissabte a la tarda, en concret a les localitats de Castell de Castells (Marina Alta) i Castell de Guadalest (Marina Baixa), ha provocat que els cossos de seguretat considerin la hipòtesi que es tracta de focs intencionats. A diferència de l'incendi de la Vall de Gallinera, els focs de Castell de Guadalest i Castell de Castells, a més dels declarats diumenge a Benifato (Marina Baixa), Vilafermosa (Alt Millars), Benaixeve (Serrans), Bunyol (Foia de Bunyol) i Sinarques (Plana d'Utiel), aquest dilluns, han pogut ser controlats ràpidament.

stats