País Valencià 22/01/2018

El viatge inaugural de l'AVE Castelló-Madrid, interromput 22 minuts per una avaria

L'errada tècnica ha estat generada per un problema en el canvi de via

Daniel Martín
2 min
Els presidents Ximo Puig i Mariano Rajoy en l'arribada del comboi a València.

ValènciaEl viatge inaugural de la connexió en AVE Castelló-Madrid s'ha hagut d'aturar 22 minuts per una avaria i el comboi d'alta velocitat, fins i tot, ha estat avançat un per tren de Rodalies. L'errada tècnica s'ha originat per una avaria en el canvi de via a l'altura de Sagunt (Camp Morvedre), i el recorregut ha acumulat un retard final de 19 minuts. El trajecte, en lloc de durar 55 minuts com estava previst, ha estat d'una hora i 14 minuts. En el comboi, hi havia el president espanyol, Mariano Rajoy, el cap del Consell, Ximo Puig i els titulars d'infraestructures d'ambdós governs, Íñigo de la Serna i Maria José Salvador.

Vídeo sobre l'avaria

Tercer fil a la segona via i futura doble plataforma

Mariano Rajoy ha destacat que la instal·lació del tercer fil en una de les dues vies existents entre València i Castelló ha necessitat d'una inversió de 178 milions d'euros. A més, el president espanyol s'ha compromès a completar-la la infraestructura, primer, amb la instal·lació d'un tercer fil a la segona via, i en el futur, amb la construcció d'una doble plataforma per separar els combois d'alta velocitat de la resta de trens.

Per la seva banda, Ximo Puig ha reclamat "impulsar un gran acord sobre infraestructures estratègiques desitjable a tot l'estat espanyol. Com a mínim, ho oferim i reclamem per a la Comunitat Valenciana". El cap del Consell ha destacat ha arribat el moment de "planificar millor des de l'acord, fugint dels terminis curts, la improvisació o l'arbitrarietat".

Més lent que l'Euromed

La dada curiosa del servei inaugurat avui és que el comboi farà els dos recorreguts diaris previstos en 42 i 50 minuts, una velocitat inferior a la de l'Euromed que ofereix fins a sis connexions diàries i que efectua el trajecte en 38 minuts. Alguns dels trens Talgo també fan el mateix recorregut en un temps de 37 i 43 minuts.

Tres nous trams de l'A-7 a l'interior de Castelló

En la seva intervenció, Mariano Rajoy també ha anunciat que al llarg d'aquest 2018 es licitarà l'estudi de viabilitat de tres nous trams de l'autovia A-7 entre Vilanova d'Alcolea i la Jana, a l'interior de Castelló. Els trams tindran una longitud de 48 quilòmetres i una inversió de 434 milions d'euros.

stats