País Valencià 21/06/2013

El Tribunal Suprem retira vuit mesos el carnet al diputat valencià Vicente Ferrer per conduir ebri

El diputat al Congrés va ser multat el 30 de setembre de 2012 per donar positiu en un control d'alcoholèmia, amb una taxa de 0,82, realitzat a València

Efe
2 min

MadridEl Tribunal Suprem ha condemnat per un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol el diputat valencià del Partit Popular Vicente Ferrer, a qui ha imposat la pena de privació de vuit mesos del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors i una multa de quatre mesos a sis euros diaris.

Els fets provats que relata la sentència expliquen com el diputat al Congrés circulava sobre les 21.50 hores del dia 30 de setembre de 2012 per l'avinguda del Llevant UD de València, conduint el vehicle de la seva propietat Ford Mondeo, quan va ser advertit per la Policia Local, que havia rebut avís de la seva central. Pel que sembla, havia conduït en ziga-zaga i es canviava contínuament de carril "sense cap tipus de senyalització".

"Una vegada va descendir del vehicle, van observar que presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques, per la qual cosa se'l va requerir perquè se sotmetés a la prova d'alcoholèmia per espiració d'aire", en la qual "va donar un resultat de 0,82 i 0,84 mil·ligrams d'alcohol per litre espirat d'aire", recull la sentència.

L'acusat s'ha conformat amb la condemna, i la sentència té en compte que "es tracta d'un supòsit típic i que, a part d'aquesta dada, no presenta cap tret d'especial gravetat", per la qual cosa imposa el mínim previst per la llei tant en la pena de multa com en la de privació del permís de conduir. Ferrer ja va ser jutjat per aquests fets el passat 2 d'octubre, quan va acceptar una condemna per la qual se li retirava el carnet durant vuit mesos i se l'obligava a pagar una multa de 900 euros.

No obstant això, el jutjat d'instrucció número 19 de València va advertir que es tractava d'un aforat, va anul·lar el procediment que havia seguit contra ell i va consultar el Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va considerar al seu torn que el jutjat no era competent, ja que l'enjudiciament de diputats i senadors correspon al Tribunal Suprem. Ara l'alt tribunal ha jutjat el diputat i dictat sentència condemnatòria, amb la qual l'aforat ha mostrat de nou la seva conformitat.

stats