País Valencià 14/09/2019

El temporal de pluges al sud-est de la Península suma la sisena víctima

Vuit municipis del Baix Segura encara continuen totalment inundats

Ara
3 min
El municipi de Dolores, a la comarca valenciana del Baix Segura, es manté encara totalment inundat pel desbordament del riu Segura

ValènciaUn home de 41 anys ha sigut trobat mort a la Matanza, una pedania d'Oriola (Baix Segura), una de les zones més afectades pel temporal de pluja que assola des de dijous el sud-est peninsular. Es tracta de la sisena víctima mortal a Espanya i la segona al País Valencià, després del veí de 58 anys de Redovà trobat ahir a la zona coneguda com la Verge del Remei, també a Oriola. El cadàver de l'última víctima ha sigut localitzat per la Guàrdia Civil i el Comandament d'Operacions Especials (MOE), i per recuperar el cos ha calgut la participació de bussos i un helicòpter.

El Baix Segura continua inundat pels desbordaments del riu Segura i la resta de barrancs i rambles de la comarca. De fet, a la matinada el riu ha trencat un nou mur, aquesta vegada a la localitat de Dolores. En aquests moments encara estan negats municipis com Oriola, Dolores, Catral, Rojals, Almoradí, Sant Isidre, Daia Nova i Daia Vella, segons ha informat el Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana. Els indrets més afectats són les pedanies i zones d'horta, on en alguns casos s'acumulen fins a dos metres d'aigua.

Aquesta matinada el temporal de pluja ha tornat a causar tempestes d'intensitat molt forta acompanyades de granís i vents persistents, que han recorregut de sud a nord el País Valencià, que encara manté l'avís groc.

Pel que fa a les carreteres, 34 encara estan tancades al trànsit a les comarques de la Vall d'Albaida, la Costera, la Marina Baixa, el Baix Vinalopó i el Baix Segura. Renfe també ha suspès el servei de trens en uns quants trams del País Valencià i la Regió de Múrcia.

Les pluges "més catastròfiques en 140 anys"

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les pluges torrencials registrades al Baix Segura des de dijous són "probablement les més catastròfiques en 140 anys, des de l'octubre del 1879".

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, conversa amb l'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana (d), després de visitar aquest la ciutat

"El govern d’'Espanya no escatimarà cap mitjà material o econòmic

El govern valencià i l'executiu espanyol impulsaran de forma conjunta mesures de reparació per pal·liar els efectes del temporal de pluja sobre les infraestructures del Baix Segura. Així ho han acordat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. España ha rebut Sánchez aquest dissabte en el Punt de Comandament Avançat instal·lat a Oriola, una visita en la qual han estat presents també el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

El conseller ha assegurat que el president espanyol "ha expressat el seu compromís de participar en la reparació de tota la comarca, tant des del punt de vista de les infraestructures com altre tipus de danys que puguin haver-se produït en instal·lacions sanitàries o en col·legis". Per la seva banda, Sánchez ha mostrat el seu "agraïment i solidaritat" amb tots els cossos que treballen en les zones inundades i ha afirmat que "el govern d’'Espanya no escatimarà cap mitjà material o econòmic” i ha posat com exemple el desplegament de la Unitat Material d'Emergència, com a mostra de la implicació de l'executiu estatal en la crisis generada per les inundacions.

stats