Crisi al Botànic

Ximo Puig afirma que la dimissió de Mónica Oltra “protegeix el Consell i l'interés general”

El cap del Consell també ha condemnat la instrumentalització de la justícia per part de l’extrema dreta

ARA
2 min
Ximo Puig durant una intervenció a les Corts Valencianes

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat el seu respecte i reconeixement per la ja exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra, que ahir va anunciar la seva dimissió un cop ha estat imputada en el cas que investiga el possible encobriment del seu departament de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit Luis Eduardo Ramírez. Segons Puig, ha estat una decisió adoptada “per protegir el Consell i beneficiar l’interés general de la Comunitat Valenciana".

El dirigent socialista ha destacat que la líder de Compromís ha estat una persona clau per al canvi polític, per a la regeneració de les institucions i per a la millora de la vida dels valencians. “Per això, li agraeixo la feina feta durant aquests set anys i la generositat que ha demostrat". "No tots els polítics són iguals”, ha afegit el cap del Consell.

Ximo Puig també ha volgut mostrar el seu rebuig a tots els atacs, insults i amenaces que Oltra ha patit en els últims dies. “Una societat democràtica no admet aquesta falta de respecte”, ha defensat el cap del Consell, que també ha condemnat la instrumentalització de la justícia per part de l’extrema dreta. “Segueixo defensant el respecte a la justícia, la presumpció d’innocència, i tinc confiança en la seua paraula”, ha afirmat el dirigent socialista.

El president de la Generalitat també ha dit que el País Valencià és "un territori respectat, creïble i estable". "Aquest és el requisit per ampliar els avenços aconseguits amb l’esforç del Consell del Botànic i de tota la societat”, ha dit. Finalment, ha destacat el moment que viu la societat valenciana, amb un "màxim històric de treballadors, un dinamisme empresarial líder a Espanya i una sanitat, educació i serveis socials més forts que mai”.

stats