Habitatge
País Valencià 03/05/2023

Ximo Puig rebutja la proposta de Compromís de prohibir temporalment la venda d'habitatges a estrangers

La coalició reclama que la nova llei d'habitatge prohibeixi l'adquisició de propietats residencials durant 36 mesos a ciutadans sense nacionalitat espanyola

Ara
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha oposat a la proposta formulada per Compromís de prohibir temporalment la venda d'habitatges a persones físiques o jurídiques que no disposen d'una "nacionalitat corresponent a l'estat espanyol".

Així s'ha expressat el dirigent socialista aquest dimecres a Oriola (Baix Segura) quan li han preguntat per aquesta mesura diversos empresaris en una trobada econòmica organitzada pel Foro Información. La iniciativa forma part de les esmenes de la coalició al projecte de llei d'habitatge. Una norma que, segons el senador de Compromís Carles Mulet s'ha quedat "curta en mesures com controlar l'abús dels fons voltors, pràctiques d'especulació o els lloguers turístics". En la seva resposta, Puig ha defensat que el seu partit no comparteix el plantejament dels valencianistes i ha rebutjat dur-la a terme.

En una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, Mulet ha reclamat que l'estat espanyol imiti el Canadà, que, a parer seu, ha donat "una lliçó" prohibint des de l'1 de gener i durant dos anys la compra d'habitatges a estrangers no residents per controlar els preus i evitar que l'adquisició d'immobles es converteixi en un negoci inversor.

La proposta de Compromís reclama una moratòria de 36 mesos per a la venda d'habitatges a les persones físiques o jurídiques (entitats i empreses) no espanyoles, o que no disposin d'aquesta nacionalitat amb una anterioritat d'un any a la compra de l'immoble. La prohibició no seria aplicable a les persones amb permís de treball en l'estat espanyol durant un període mínim de tres anys anteriors a l'any en què es realitzaria la compra i que no hagin adquirit més d'una propietat residencial; a les persones exiliades o refugiades o en situació de vulnerabilitat que no hagin adquirit més d'una propietat residencial i als ciutadans amb estatus de resident temporal vàlid durant un període mínim de cinc mesos anterior a la compra de l'habitatge i que no hagin adquirit més d'una propietat residencial. També s'exclouria de la moratòria les entitats que els adquirissin per a un ús social.

stats