País Valencià 18/02/2019

Zaplana reitera que "mai" va participar en adjudicacions il·legals i que no té comptes a l'estranger

L'expresident nega les afirmacions de la UCO, que l'acusa d'aconseguir 10,5 milions en suborns

Efe
1 min
L'expresident del govern valencià, Eduardo Zaplana, ha de signar cada dilluns al jutjat de guàrdia per complir amb el règim de llibertat provisional

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha defensat aquest dilluns la seva innocència, i ha assegurat que mai ha participat en cap adjudicació fraudulenta. El també exministre de Treball ha atès breument els periodistes després de presentar-se per segon dilluns consecutiu a firmar al jutjat de guàrdia de València, arran de la seva posada en llibertat provisional el 7 de febrer, després d'haver estat vuit mesos en règim de presó preventiva a la presó de Picassent, tot i que des del 18 de desembre estava ingressat a l'Hospital La Fe per la greu malaltia que pateix.

"En el moment de la meva excarceració vaig emetre un comunicat, que és clar i que diu en síntesi dues coses que reitero fins a la sacietat. La primera és que mai vaig participar en cap adjudicació il·legal ni en cap acte contrari a la legalitat en el temps en què vaig ser president", ha afirmat Zaplana, que després ha defensat que una de les adjudicacions que és objecte d'anàlisi en les indagacions judicials del cas Erial es va produir quan ell ja no ocupava la presidència de la Generalitat.

L'excap del Consell ha afegit que tampoc té comptes ni béns fora d'Espanya: "És impossible, i ho reitero després d'haver llegit l'aixecament parcial del secret del sumari". "Estic desitjant poder declarar i aclarir tot el que sigui necessari per defensar la meva innocència, cosa que faré quan s'aixequi el secret del sumari; no ho puc fer abans", ha conclòs.

stats