País Valencià 07/02/2019

Zaplana: "No tinc ni he tingut cap compte a Suïssa ni a cap altre país fora d'Espanya ni al meu nom ni al de tercers"

L'expresident valencià afirma no haver cobrat "ni un euro en suborns o comissions il·legals"

Europa Press
2 min
Eduardo Zaplana ha participat avui en un esmorzar al Club Rotary d'Alacant. / MORELL / EFE

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball Eduardo Zaplana ha assegurat aquest dijous, després de conèixer que la jutge del cas Erial ha decretat la seva posada en llibertat amb mesures cautelars, que no té ni ha tingut "cap compte a Suïssa ni en cap altre país fora d'Espanya" ni al seu "nom ni al de tercers" i que tampoc ha cobrat "ni un euro en suborns o comissions il·legals".

Així ho ha indicat en un comunicat després que la titular del jutjat d'instrucció número 8 de València hagi decretat la seva posada en llibertat provisional, una mesura a la qual ha donat suport el ministeri fiscal, en considerar que s'ha minimitzat el risc de fuga perquè s'han bloquejat els diners que l'expresident valencià té a l'estranger.

L'excap del Consell assegura que en el temps en què va exercir en la política "probablement" va cometre "errors", però que "mai" va cobrar "ni un euro en suborns o comissions il·legals" ni es va "apropiar ni distreure fons o actius relacionats amb l'administració pública".

"El 2008 vaig abandonar voluntàriament l'activitat política per dedicar-me a l'activitat privada, sobre la qual també puc donar totes les explicacions que siguin oportunes", afirma l'expresident valencià, que insisteix que no té ni ha tingut "cap compte a Suïssa ni en cap altre país fora d'Espanya", ni al seu nom ni al de tercers.

"Tranquil·litat absoluta"

"Tinc la tranquil·litat absoluta de poder defensar la meva innocència", afirma Zaplana, que dona les gràcies a totes les persones que li han expressat el seu suport "en moments tan complicats" i als que, preocupats pel seu estat de salut "es van manifestar públicament" reclamant la seva excarceració.

"Mai oblidaré aquestes manifestacions privades i públiques que s'han produït en aquests mesos", ha dit, i ha anuncia que per a aquest "deute de gratitud" dedicarà tots els seus esforços "a demostrar" la seva innocència i a restaurar l'honorabilitat del seu nom.

"Només espero que la malaltia que pateixo em concedeixi almenys el temps suficient per complir amb aquest últim objectiu", conclou l'expresident, que pateix una greu malaltia per la qual està ingressat a l'Hospital La Fe de València des del 18 de desembre passat.

stats