Pirineus 11/01/2021

L'Alta Ribagorça reprèn el curs sense incidències a les 8 línies de transport escolar

Aquest dilluns al matí ja s'han netejat pràcticament tots els accessos a nuclis

Ara Pirineus
1 min
Treta de neu a la carretera d'Adons. / CCAR

El Pont de SuertEls 153 alumnes que utilitzen alguna de les vuit línies de transport escolar de l'Alta Ribagorça han pogut arribar sense incidències a l'escola aquest dilluns. Tal com han explicat des del Consell Comarcal, davant l'avís de les intenses nevades d'aquest cap de setmana, l'ens "va reforçar el passat divendres el servei de manteniment hivernal, actiu des del 15 de novembre, per tal de garantir una total normalitat en els accessos a nuclis i mantenir les rutes escolars en el primer dia d'obertura als centres educatius" després de les festes de Nadal.

Segons la presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Maria José Erta, "el fet de poder-nos anticipar al temporal, activar tots els protocols i serveis i el fet de comptar amb el cap de setmana per anar netejant i distribuint fundents a les vies, ens ha permès mantenir la total normalitat en el servei de transport escolar, sense cap incidència ni retard en el primer dia d'obertura dels centres".

Tot i això, des de l'ens comarcal han alertat del perill de les plaques de gel. Tot i que les vies han quedat netes, des de primera hora s'estan distribuint fundents i s'avisa els responsables de cada ruta de transport que cal extremar la precaució davant trams amb plaques de gel.

Quant a accessos a nuclis, des del consell asseguren que "s'està treballant a contrarellotge per mantenir les vies secundàries, de les quals el 90%, ja estan operatives. Des del Consell Comarcal es compta amb dos vehicles llevaneus, dos retroexcavadores i dos tractors que realitzen diferents rutes.

stats