Pirineus 18/12/2020

Augmenten a 59 les defuncions pel brot de covid-19 a la residència de Tremp

Salut es compromet a enviar dilluns la documentació demanada per la Fiscalia

Ara Pirineus
1 min
Un cotxe fúnebre a la residència de Tremp.

TrempEl brot de covid-19 a la residència de la Fundació Fiella de Tremp ja s'ha endut la vida de 59 residents, més d'un 40% dels usuaris que hi havia inicialment. Salut ha notificat aquest divendres que en les últimes hores s'ha produït una altra defunció. A hores d'ara, encara hi ha 18 residents positius, 6 dels quals traslladats a l'Hospital Comarcal del Pallars, i 31 professionals afectats pel virus.

A dia d'avui, al centre hi ha 58 residents recuperats i justament aquest divendres comencen les visites familiars, ja que des de dijous la residència ha passat de vermella -el màxim nivell d'alerta- a taronja. Des de Salut han indicat que en aquest centre també s'hi aplicarà el pla de trobades amb persones residents durant les festes de Nadal.

Salut es compromet a enviar la documentació dilluns

D'altra banda, el Departament de Salut s'ha compromès a fer arribar a la Fiscalia, dilluns 21 al matí, tota la documentació demanada sobre la residència Fiella de Tremp, segons han confirmat a l'ACN fonts judicials. El ministeri públic va reiterar aquest dilluns la petició d'informació feta la setmana passada, que no va obtenir resposta. La Fiscalia vol investigar si es van activar i seguir els protocols davant el brot de coronavirus detectat el 19 de novembre.

stats