Pirineus 12/11/2020

Una nova activitat autoguiada permet descobrir la Catedral i el Museu Diocesà d'Urgell

L'objectiu és obrir els espais als visitants locals, ara que la mobilitat està restringida

Acn
2 min
La delegada de Patrimoni del Bisbat d'Urgell, Clara Arbués, als claustres de la catedral. / ACN

La Seu d'UrgellLocalitzar fins a quinze elements del conjunt monumental de la Catedral de Santa Maria d'Urgell, els claustres, l'Església de Sant Miquel i el Museu Diocesà d'Urgell. Aquesta és la nova proposta que ha ideat el Bisbat amb la voluntat d'obrir l'equipament als visitants de la Seu d'Urgell i el seu entorn, tot just en un moment en què la mobilitat està restringida pel covid-19. L'activitat, anomenada "Busca-busca", està dirigida a famílies d'un màxim de sis membres, es duu a terme de forma autoguiada i pretén aconseguir que l'espai es contempli d'una altra manera.

La delegada de patrimoni del Bisbat d'Urgell, Clara Arbués, ha explicat que consideren que planificar una activitat d'aquest tipus era necessari, "ateses les noves circumstàncies i la reducció de la mobilitat", ja que els museus són actualment els únics equipaments culturals que poden estar oberts amb un terç del seu aforament. D'aquesta manera, volen oferir un espai i una proposta d'entreteniment, dirigida sobretot a les famílies de la capital alturgellenca i tenint en compte que actualment no es pot sortir del municipi durant els caps de setmana.

Participar en el joc és gratuït, però cal inscriure's prèviament contactant amb el museu. La idea és que un cop localitzades les imatges que proposa l'activitat, les famílies puguin ampliar la informació d'aquestes peces entrant a la pàgina web de l'equipament. A més, entre totes les persones que hi juguin se sortejarà un lot de productes de la botiga del museu. La voluntat és que l'activitat es dugui a terme més enllà del moment actual i que elements patrimonials que s'han de buscar vagin canviant.

Les obres d'ampliació començaran a finals d'any

D'altra banda, Arbués ha dit que les obres d'ampliació de l'equipament començaran a finals d'any i que aquestes s'iniciaran amb la restauració de la capella de la Pietat. D'aquesta manera, ha explicat que es podrà anar implementant el nou projecte museístic i ha concretat que l'adequació d'aquest primer espai permetrà acollir tot l'art d'època moderna, concretament del període del Renaixement i el Barroc.

stats