Pirineus 16/11/2020

Comencen les obres de millora als accessos de diversos nuclis del Pallars Jussà

El pla preveu actuar en vies dels 14 municipis de la comarca

Ara Pirineus
1 min
Obres de millora a la carretera d'Aransís, al municipi pallarès de Gavet de la Conca. / CCPJ

Gavet de la ConcaEl Consell Comarcal del Pallars Jussà ha començat aquests dies les obres incloses al Pla d'Actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal, finançat pel departament de Territori i Sostenibilitat, amb un pressupost total de 298.367 euros. El pla inclou actuacions als 14 municipis de la comarca i des de l'ens han explicat que els recursos s'han distribuït de forma proporcional segons el nombre de quilòmetres de camins d'accés a nuclis amb què compta cada municipi segons l'inventari comarcal.

Entre les actuacions més destacades hi ha la millora de la via que uneix la cruïlla d'Aulàs al Castellet, a la Terreta, al municipi de Tremp, amb un pressupost de 40.462 euros. També s'intervindrà en la millora del paviment del camí de Puigcerver, nucli del municipi de Senterada, amb un pressupost d'11.558,04 euros i una actuació similar es durà a terme al camí que uneix els nuclis de Puigverd de Tremp i Vilamolat de Mur, al municipi de Castell de Mur, amb un pressupost d'11.404,09 euros.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, "aquestes obres suposaran una millora qualitativa en la xarxa viària local de la comarca". Tot i això, ha afegit que "cal que aquest pla torni a tenir una periodicitat anual si es vol evitar una major degradació d'aquest tipus de vies". A més dels treballs en els diferents termes municipals també està prevista una actuació d'abast comarcal que consistirà en el manteniment i millora del camí de l'entorn de l'embassament de Sant Antoni, amb un pressupost de 9.722 euros.

stats