Pirineus 18/04/2021

La Seu escalfa motors per Sant Jordi amb ‘Llegendària’

El centre històric de la ciutat s’ha omplert aquest dissabte d’activitats culturals per al públic familiar

Guillem Lluch Torres
2 min
Activitats de Llegendària, aquest dissabte a la Seu d'Urgell

La Seu d'UrgellLa Seu d'Urgell ha celebrat aquest dissabte Llegendària, un nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi, que ha comptat amb la implicació del comerç, entitats i institucions culturals i educatives de la ciutat. Així, al llarg del dia s'han fet diverses accions lúdiques i culturals amb epicentre al carrer dels Canonges, en ple centre històric de la Seu d'Urgell. La regidora d'Infància i d'Educació de l'Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, ha explicat al respecte que "enguany, malgrat totes les restriccions pel covid-19, tornem a celebrar la diada de Sant Jordi. Per això hem volgut que els més petits puguin gaudir d'activitats culturals al voltant de la diada, els llibres i els contes". La regidora ha celebrat que durant tot el dia hi ha hagut una bona afluència de gent, però "sense que s'hagin format aglomeracions, que era una de les coses que ens preocupava".

Activitats de Llegendària, aquest dissabte a la Seu d'Urgell

Llegendària ha decorat amb lletres gegants diferents punts de la ciutat, i especialment al centre històric, tot plegat gràcies a les elaboracions fetes per diferents entitats, associacions de mares i pares i altres col·lectius de la Seu d'Urgell. Per la seva part, la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU) ha instal·lat un punt lúdic i ha decorat amb diferents temàtiques aparadors dels establiments comercials.

Activitats de Llegendària, aquest dissabte a la Seu d'Urgell

El carrer dels Canonges, mentrestant, ha quedat decorat amb elements relacionats amb contes i amb la llegenda de Sant Jordi. La diada també ha comptat amb l'Agustinet, la mascota de la Biblioteca Sant Agustí, com a protagonista. Es tracta d'un monge que hi viu i que és l'encarregat de fomentar la lectura entre els infants que la visiten. En el marc de Llegendària, també s'han entregat els premis Sambori, d'Òmnium Cultural.

stats