Pirineus 11/01/2021

La nevada provoca incidències al Pallars Jussà i hi obliga a suspendre el transport escolar

Els Bombers han hagut d'actuar aquest diumenge per acumulacions de neu i arbres caiguts

G.l.t.
1 min
Una màquina llevaneus treballant aquest diumenge a Tremp. / G.L.T.

TrempEl pas de la borrasca Filomena ha acabat afectant a totes les comarques de l'Alt Pirineu i a l'Aran i provocant diverses incidències, sobretot al Pallars Jussà. Poblacions de cotes mitjanes i baixes de la comarca han acumulat més de 30 centímetres de neu al llarg de l'episodi i, en alguns casos, això ha provocat alguns incidents. Una de les conseqüències de la nevada ha estat que aquest dilluns s'ha decidit suspendre el transport escolar a tota la comarca i s'han anulat les classes a l'escola d'Espluga de Serra, a la Terreta. D'altra banda, a Isona, els Bombers han informat que han hagut de treballar per retirar les grans acumulacions de neu de la teulada d'una granja. De fet, una part ja havia cedit.

També han hagut d'actuar a la C-13, prop de Cellers, al municipi de Castell de Mur, on el pes de la neu ha fet que un arbre caigués i atrapés a un cotxe.

La nevada també ha provocat alguns talls en el subministrament elèctric i telefònic. En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà han alertat aquest diumenge al migdia d'una fallada general de la telefonia fixa. Les acumulacions de neu als arbres també han dut a l'Ajuntament de Tremp a tancar el parc del Pinell per evitar accidents amb les caigudes de branques. Des del consistori de la capital del Pallars Jussà també han optat per suspendre el mercat d'aquest dilluns i han demanat col·laboració a la ciutadania per retirar la neu dels seus trams de carrer.

stats