Pirineus 31/03/2021

Isòvol acollirà un centre d'interpretació sobre els Esterregalls

L'equipament, que posarà en valor el patrimoni cultural del municipi, s'inaugurarà aquest dissabte

ARA Pirineus
2 min
Els Esterregalls d'All

AllAquest dissabte 3 d'abril tindrà lloc la inauguració del Centre d'Interpretació del País dels Esterregalls d'All, al municipi cerdà d'Isòvol. Tal com han explicat des del Consell Comarcal de Cerdanya, el centre està situat a sota de la plaça de l'Església de Santa Maria d'All i posa en valor tot el patrimoni cultural del municipi, destacant l'especificitat de l'espai natural i del jaciment arqueològic dels "esterregalls", els característics 'badlands' d'aquest indret. Així mateix, també permet visitar part del cementiri medieval dels segles IX i X vinculat a l'Església preromànica, així com diverses cases i un carrer del poble del segle XIV.

Durant l'acte d'inauguració també es podran veure diferents audiovisuals relacionats amb el municipi i es farà un taller d'arqueologia per als més petits. A causa de la pandèmia, l'aforament estarà limitat a 16 persones, per la qual cosa es demana reservar prèviament l'hora d'assistència al telèfon 972 89 40 51. 

Un projecte subvencionat pel fons FEDER

Aquest equipament ha estat subvencionat pel fons FEDER i està inclòs en el projecte capitanejat pel Consell Comarcal de la Cerdanya "Posicionament turístic de la Cerdanya: el patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors", el qual també inclou actuacions als municipis d'Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà.

El projecte s'emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, presentada pel Departament de Governació l'any passat. Ja en les darreres fases d'execució, fins ara ha permès recuperar uns itineraris naturals i patrimonials a Fontanals de Cerdanya, ha creat un nou equipament cultural als porxos i coberts de Can Fanxico de Bolvir i està rehabilitant el Teatre Municipal d'Alp, el Taller d'Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver de Cerdanya, un espai cultural a l'antiga rectoria de Ger i una nova sala d'exposicions al Museu Cerdà de Puigcerdà.

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d'un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l'estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya. 

stats