Pirineus 19/01/2021

La línia de Lleida a la Pobla va assolir una puntualitat del 99,47% el 2020

El servei gestionat per FGC ha tancat l'any amb 104.697 persones usuàries

Ara Pirineus
2 min
El tren a la Pobla de Segur, aquest dissabte. / G.L.T.

La Pobla de SegurLa línia de tren entre Lleida i la Pobla de Segur va assolir el 2020 una puntualitat del 99,47%. Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts la seva gestora, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). A través d'un comunicat, ha assenyalat que aquesta xifra supera la puntualitat assolida l'any 2019, que es va situar en el 99%, i és molt similar a la que han assolit aquest mateix any les línies metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia), que s'ha situat en un 99,61% de mitjana.

D'altra banda, l'Índex de Control de Qualitat (ICQ), que mesura objectivament el servei realitzat i quantifica la desviació a partir de les incidències i viatgers afectats respecte al servei teòric, també ha augmentat respecte a l'any 2019: s'ha situat en un 99,18% a la línia Lleida-La Pobla, el que suposa un rècord, i en un 99,12% a les Línies Metropolitanes, el segon valor més alt de la història a FGC.

En el cas de la línia de la Pobla de Segur, des d'FGC remarquen que aquesta puntuació s'ha aconseguit tot i tenir un dels dos trens que donen servei a la línia immobilitzat durant nou mesos a causa dels danys provocats pel temporal Glòria. Tot i això, i tenint en compte que l'ICQ es calcula en base al servei programat i al servei real, afegeixen, "durant aquests mesos FGC va programar i garantir el servei als usuaris amb una unitat de tren i un servei de bus substitutori, servei que va complir en tot moment els requeriments de qualitat estipulats".

Pel que fa a la demanda assolida aquest 2020, la línia Lleida-la Pobla ha tancat l'any amb 104.697 persones usuàries, prop d'un 42% de la demanda del 2019. En el cas de les línies metropolitanes, durant l'any han comptat amb 47,5 milions de persones usuàries, el que representa un 52% de la demanda de l'any 2019.

stats