Pirineus 15/10/2020

Neu a 1.000 metres i cadenes a la Bonaigua

L'episodi de nevades de les darreres hores ha deixat més de 30 centímetres en alguns punts

G.l.t.
1 min
Neu a Baqueira. / BAQUEIRA

Vielha e MijaranL'episodi de neu de les darreres hores, que de fet encara continua en alguns punts del Pirineu a hores d'ara, ha tornat a tenyir de blanc les cotes mitjanes i altes de l'Alt Pirineu i Aran i en alguns casos ha deixat ja els primers gruixos considerables de la temporada. Al llarg d'aquest dimecres i matinada de dijous la cota de neu ha baixat fins als 1.000 metres en diversos punts del territori, bàsicament a la cara nord i àrees d'influència. Aquest episodi ha provocat algunes afectacions viàries i, de fet, aquest dijous al matí encara són obligatoris els equipaments especials per creuar el port de la Bonaigua.

La nevada ha deixat alguns gruixos de neu importants per l'època de l'any, com ara 34 centímetres a Certascan (cota 2.400 metres), al Pallars Sobirà o 33 centímetres a la Bonaigua (a 2.266 metres), a cavall del Sobirà i l'Aran, segons les dades recollides per les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya. La nevada ha estat més moderada a la resta del territori però s'han acumulat fins a 7 centímetres de neu a Salòria, a l'Alt Urgell (cota 2.451) i 4 a Prat d'Aguiló (cota 2.143) i 3 a Malniu (cota 2.230), en tots dos casos a Cerdanya.

Les nevades han deixat ben blanques la majoria d'estacions d'esquí pirinenques i en alguns casos, com a Baqueira, han permès acumular més d'un pam de neu. En altres, mentrestant, la precipitació ha estat més minsa, però ha anat bé per seguir humitejant i refredant el terreny per preparar-lo per a l'inici de la temporada.

stats