Pirineus Societat 11/02/2021

El Pirineu abordarà el fenomen del despoblament i l'eficiència territorial

Serà la temàtica del XIIè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

ARA Pirineus
1 min
El poble abandonat d'Àrreu, al Pallars Sobirà. / ACN (Marta Lluvich)

Sant Joan de les AbadessesEl despoblament i l'eficiència territorial centraran el XIIè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 d'octubre a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès. Sota el títol "Pobles abandonats i eficiència territorial", la temàtica d'aquesta edició donarà continuïtat al col·loqui que es va celebrar l'any 2019 a la Seu d'Urgell. Concretament, se centrarà en els pobles abandonats, incidint en els conflictes i les decisions territorials que han condicionat el present de molts espais i unitats poblacionals.

El col·loqui es dividirà en tres àmbits: conflictes, (re)ordenació territorial i poblament, i dinamització i àrees d'influència. Les persones interessades a presentar-hi alguna comunicació poden enviar el resum corresponent, abans del dia 15 de juliol, al correu electrònic transpirinencs@irmu.org.

El Col·loqui està organitzat pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, el Centre d'Estudis Ribagorçans, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, la Societat Andorrana de Ciències i l'Institut Ramon Muntaner. En aquest enllaç s'hi pot trobar més informació.

stats