Pirineus 20/07/2020

La Torre de Capdella demana que es garanteixi l'avortament al Pallars

L'Ajuntament denuncia que ara no és possible per l'objecció de consciència dels professionals

Ara Pirineus
2 min
L'Hospital del Pallars. / G.L.T.

La Torre de CapdellaL'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat una moció en l'últim ple municipal "en contra de la precarietat del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva en matèria d'interrupció voluntària de l'embaràs als Pallars". Tal com ha explicat el consistori en un comunicat de premsa, la motivació de l'equip de govern ha estat donar suport a una realitat que el grup de feministes del Pallars Jussà va posar de manifest, segons la qual "la interrupció voluntària de l'embaràs no és un servei que ofereixi l'Hospital del Pallars", que dona servei al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, "a causa de l'objecció de consciència dels professionals que l'haurien de fer".

Des de l'Ajuntament posen de manifest que "l'objecció de consciència, regulada a la llei orgànica 2/2010, no pot suposar mai un impediment a l'hora d'accedir a la interrupció voluntària de l'embaràs". Per tot plegat, i "com a suport a totes les dones de les comarques afectades que pateixen aquesta violació dels seus drets i d'acord amb la denúncia del col·lectiu de dones feministes del Pallars Jussà", el ple ha adoptat diversos acords.

D'una banda, demana al Govern de la Generalitat, a través del departament de Salut, "que solucioni aquesta discriminació territorial que les dones del Pallars Jussà i de les altres comarques veïnes pateixen, i posi els mitjans necessaris per complir amb les disposicions de la llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, la qual reconeix el dret a la maternitat lliurement decidida, que implica, entre altres coses, que les dones puguin prendre la decisió inicial sobre el seu embaràs i que aquesta decisió, conscient i responsable, sigui respectada".

L'Ajuntament també farà arribar la moció a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, així com als seus consells comarcals, perquè s'hi puguin adherir i hi donin suport. Així mateix es transmetrà al departament de Salut i a la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

stats