Pirineus 14/01/2021

Tremosa confia que a final de mes el confinament sigui comarcal entre setmana

Espera que les estacions d'esquí puguin salvar almenys les setmanes blanques escolars

Ara Pirineus / Acn
1 min
El conseller Ramon Tremosa visitant l'estació de Boí Taüll. / ACN

La Vall de BoíEl conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha dit que confia que a finals d'aquest mes de gener es puguin relaxar les restriccions de mobilitat contra el covid-19 i puguin passar a ser comarcals, almenys, de dilluns a divendres. Recordem que aquest dijous el Procicat ha decidit prorrogar una setmana més les mesures que preveuen, entre altres coses, el confinament municipal. El conseller ha dit que amb aquesta mesura es podria portar a terme l'Esport Blanc Escolar o altres activitats escolars a les estacions d'esquí, sempre de manera controlada. De visita a l'estació de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, Tremosa ha explicat que les estacions d'esquí segueixen obertes, tot i que el públic potencial que aquests dies és molt reduït, per mantenir els llocs de treball i seguir amb el funcionament ordinari de l'estació, i per no passar un any "en blanc". En relació a aquesta estació, també ha destacat el bon funcionament de totes les mesures aplicades contra el covid-19 per evitar aglomeracions als remuntadors, a la cafeteria o al restaurant.

Tremosa ha recordat que aquest any "és excepcional" i que la prioritat del Govern ha estat "salvar les empreses i les estacions d'esquí". Pel que fa a les estacions privades com Baqueira Beret o Masella ha explicat que la que es troba en una situació més complicada i està "més afectada" és Masella, en haver patit el confinament perimetral de Cerdanya.

El conseller, aprofitant la visita a l'estació de Boí Taüll, ha parlat de les escoles d'esquí. Ha recordat que depenen de Presidència i van entrar a la convocatòria d'ajuts publicada al DOGC el 7 de gener. D'aquesta manera s'espera que en trenta dies tinguin aquest ajut econòmic.

stats