Pirineus 26/03/2021

El Tren dels Llacs inicia el servei el 3 d'abril amb 25 circulacions del Tren Històric i 4 del Tren Panoràmic

El tren que fa el trajecte entre Lleida i La Pobla de Segur circularà tots els dissabtes fins al 30 d'octubre

ARA Pirineus
2 min
Usuaris del Tren dels llacs arribant a la Pobla de Segur. / G.L.

La Pobla de SegurEl Tren dels Llacs tornarà a circular a partir del 3 d'abril i oferirà servei tots els dissabtes fins al 30 d'octubre. Seran, en total, 29 circulacions: 25 del Tren Històric i 4 del Tren Panoràmic. El Tren Històric circularà tots els dissabtes del 3 d'abril al 17 de juliol i des del 21 d'agost fins al 30 d'octubre, excepte festius; mentre que el Tren Panoràmic ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d'agost. Aquesta temporada s'estrena un nou lloc web que incorpora el servei de venda anticipada de bitllets i que permetrà a les persones usuàries assegurar-se la disponibilitat del trajecte el dia que desitgin realitzar la seva visita.

El viatge en tren es complementa amb l'oferta de diferents visites i activitats, coordinades amb el territori, que es poden consultar al mateix web del Tren dels Llacs, un servei que s'ofereix en coordinació amb del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Tal com indiquen des de Ferrocarrils de la Generalitat, el Tren dels Llacs, que circula des de Lleida fins a La Pobla de Segur, "entre muntanyes, ponts, túnels i espectaculars embassaments, trasllada els viatgers al bell mig de la natura sense baixar del vagó". L'experiència, indiquen, "s'inicia a partir del propi viatge, sigui amb el Tren Històric que, gràcies a la seva estètica clàssica d'un autèntic ferrocarril dels anys 60, fa retrocedir en el temps als viatgers o bé amb el modern Tren Panoràmic, que permet gaudir dels meravellosos paisatges del recorregut gràcies a un disseny diàfan i obert a l'exterior amb grans finestrals".

Passatgers del Tren dels Llacs abans de sortir de Lleida cap a la Pobla de Segur. / ACN

El viatge en aquest singular tren turístic transcorre per la vora dels rius Segre i Noguera Pallaresa des de Lleida fins a la Pobla de Segur per una via única travessant les comarques del Segrià, la Noguera i la zona muntanyosa del Montsec fins a arribar al Pallars Jussà. El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores.

Mesures de protecció davant el covid-19

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries davant el covid-19, el Tren dels Llacs adopta totes les mesures i els protocols necessaris per garantir la seguretat durant el trajecte. Així doncs, s'han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic, s'ha col·locat senyalització amb les mesures covid-19 i s'ha reforçat el servei de neteja i desinfecció de les instal·lacions. A més, serà obligatori l'ús de mascareta en tot moment.

stats