Pirineus 19/08/2020

L'USPAC vol utilitzar les galeries de tir de Talarn per evitar desplaçaments a la Seu

El sindicat denuncia la "deixadesa i decadència" que està patint la Regió Policial del Pirineu

Acn
2 min
La comissaria dels Mossos al Pont de Suert. / GOOGLE STREET VIEW

El Pont de SuertEl sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha demanat tornar a utilitzar les galeries de tir de l'Acadèmia militar de Talarn, al Pallars Jussà, per evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell. Des del sindicat assenyalen que per tal d'anar a fer pràctiques de tir, els agents destinats a Vielha i el Pont de Suert han de fer dos ports de muntanya amb "el perill que això comporta, sobretot a l'hivern quan les carreteres estan nevades i glaçades". Des d'USPAC també denuncien "la deixadesa i decadència" que està patint la Regió Policial del Pirineu i ja han demanat vestits d'hivern per a tots els agents i recursos materials dels quals no disposen. El sindicat també ha reclamat un pla hivernal pel Pirineu com es fa a l'estiu a les costes.

Des d'USPAC recorden que el Pirineu és una zona turística durant totes les èpoques de l'any, on hi ha moltes segones residències, estacions d'esquí i zones d'esbarjo amb esports d'aventura. Per això han demanat que els agents que treballen a la Regió Policial Pirineu puguin treballar "amb condicions i seguretat tal com marquen els cànons". En aquest sentit, el sindicat policial adverteix que aviat arribarà l'hivern i els agents que treballen al Pirineu, tot i les inclemències meteorològiques, seguiran anant amb una camisa, pantalons de pinces, sabates i el folre polar.

Segons USPAC, la secció de trànsit de Vielha fa temps que demana un vehicle radar per als agents perquè "no hagin d'estar drets, sense cotxe i desprotegits". Aquest cotxe i el material, però, "segueix sense arribar", lamenten des del sindicat. "Vidres trencats, amb el perill que això comporta, a la recepció de la comissaria de Vielha, una comissaria vella i deteriorada al Pont de Suert, impressores avariades o vehicles amb infinitat de quilòmetres", són altres de les denúncies que ha fet el sindicat.

stats