Política 07/11/2014

Ian Duncan (eurodiputat britànic): "Abans que unionista i conservador, sóc un demòcrata"

L'eurodiputat del partit de David Cameron lidera una delegació d'observadors del 9-N provinents de l'Eurocambra

Acn
2 min

Brussel·lesL'eurodiputat escocès Ian Duncan, del partit conservador del primer ministre britànic David Cameron i ferm defensor de l'unionisme al Regne Unit, ha defensat aquest divendres en un article al seu blog que és a Catalunya perquè "el dret a votar és un dels més fonamentals i bàsics". "Abans que unionista, abans que conservador, sóc un demòcrata", ha dit Duncan en un escrit on justifica perquè és a Catalunya liderant la delegació d'observadors del 9-N provinents de l'Eurocambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som eurodiputats de tot l'espectre polític, alguns són separatistes, i d'altres com jo, no. Però estem tots units en la creença en el procés democràtic", destaca Duncan. "Tinc una mica d'experiència sobre referèndums", assenyala l'eurodiputat, en referència a la campanya escocesa, on va participar activament. "En altres circumstàncies, ens anomenaríem observadors electorals. La nostra feina és ser testimonis del procés, per garantir com puguem que la votació es fa d'acord amb els més elevats estàndards democràtics", explica l'eurodiputat, que afegeix que es mourà per diversos col·legis electorals arreu de Catalunya.

Duncan avisa que "no hi ha res més frustrant que trobar gent a la porta de casa seva que no votarà, o que creu que votar no importa". El polític conservador destaca que "votar marca la diferència" i que "la gent és sobirana". "Els catalans amb qui he parlat al Parlament Europeu miren a l'acord (pel referèndum escocès) com una fita extraordinària i gairebé impossible", remarca. "És bastant evident que el resultat del procés consultiu no vincularà de cap manera al govern espanyol", admet Duncan, que afegeix que Catalunya tot just "comença el seu procés constitucional". "I jutjant pels esdeveniments al voltant dels intents del govern català de fer una votació formal, encara té molt camí per recórrer", lamenta. Tot i això, l'eurodiputat de Cameron remarca que se sent "orgullós de ser a Catalunya" durant aquest "important primer pas". "Permetem a la gent que parli", conclou.

stats