Parlament
Política 28/10/2014

Arrimadas (C's): "El 9-N és un acte d'autoconsum de l'independentisme"

La diputada de C's es mostra favorable a la imminent impugnació del 9-N per part del govern espanyol, malgrat que no hi hagi "decret o acte administratiu" que ho convoqui

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaPer la diputada de C's Inés Arrimadas el nou 9-N és "un acte d'autoconsum de l'independentisme" que no té garanties democràtiques. "Estem en el pla C de la Generalitat, primer era un referèndum, després una consulta, i ara una incògnita", ha dit Arrimadas en la roda de premsa del partit, d'aquest dimarts, al Parlament. Malgrat que no ha donat valor de consulta al procés participatiu, la diputada s'ha mostrat favorable a la impugnació que prepara el govern espanyol —anunciada ahir—, "encara que no hi hagi ni decret ni acte administratiu" que ho convoqui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arirmadas ha afirmat que els "preocupen" tres qüestions del 9 de novembre: els diners públics que es destinin a organitzar el procés participatiu, que es posi "en perill" la llibertat dels funcionaris, i el tractament que es pugui donar a les dades del cens —constituït al mateix moment de la votació, a través dels ciutadans que hi participin. "Ens preocupa que es facin llistes ideològiques", ha dit Arrimadas.

En aquest sentit, ha reclamat eleccions anticipades per "formar una alternativa de govern" a Catalunya que, segons la de C's, solucioni els "problemes" dels ciutadans.

Els pressupostos del 2015

La diputada ha anunciat també que en el marc del ple del Parlament, que comença aquest dimecres, C's reclamarà al Govern que expliqui quan presentarà els pressupostos de l'any vinent, "quina línia tindran", i amb qui els pensen aprovar. Ans al contrari, és una mostra d'"incertesa i manca de transparència” en la seva gestió. Així, ha criticat que “més enllà del 9-N” el govern no està dedicat a "res més".

Sobre corrupció

La diputada de C's, després de l'operació policial en el marc del cas Púnica, ha reclamat un pacte per lluitar contra la corrupció i "no per tapar-la", en relació a un acord contra la corrucpió entre PP i PSOE . També ha demanat mecanismes per evitar aquests casos i ha assegurat que des de C's treballen perquè "la corrupció deixi d'estar institucionalitzada".

Sobre l'alcalde de Serranillos del Valle, detingut aquest dilluns i que havia anat a les llistes de C's a les europees, Arrimadas ha dit que "no és afiliat" del partit i que va formar part de la candidatura del partit en els passats comicis a l'Eurocambra com a "independent".

stats