Política 23/10/2014

El nou 9-N tindrà una segona acció participativa: denunciar el govern espanyol davant la UE

Partits i entitats sobiranistes acabaran de tancar la setmana que ve si aquesta mobilització es vehicula amb una recollida de signatures o amb un altre format

Sara González / Roger Mateos
2 min
Els líders dels partits favorables a la consulta, reunits al Palau de la Generalitat / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl nou 9-N no només hi haurà urnes per respondre a través d'un procés participatiu a la doble pregunta que permetrà als ciutadans opinar sobre si volen o no la independència de Catalunya. Partits i entitats sobiranistes estan preparant, a instàncies d'ICV-EUiA, una segona mobilització que consistirà a elevar una denúncia col·lectiva contra el govern del PP davant les instàncies judicials europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El què està ja fixat després de les dues reunions que han mantingut els partits sobiranistes i l'Assemblea Nacional Catalana dimarts passat i aquest mateix matí de dijous. Però falta determinar com es vehicularà aquesta mobilització. Fonts coneixedores de les negociacions expliquen que es podria fer a través d'una recollida de signatures, de fulls estàndard de denúncia que signin els ciutadans, d'una butlleta amb dades o d'una segona urna, entre altres possibilitats. La fórmula s'acabarà de determinar, previsiblement, la setmana que ve. I en tot cas l'acció no formarà part del dispositiu oficial que està desplegant el Govern per a la votació, sinó que es farà en paral·lel.

L'acord a l'entorn d'aquesta proposta ha servit perquè la reunió de demà del Pacte Nacional pel Dret a Decidir s'encari amb cert optimisme de recomposició de la unitat, si més no, per afrontar el 9-N i fer una crida conjunta a la participació. De la reunió de demà s'espera que en surti un text –que a hores d'ara ja està força consensuat per les forces polítiques i que falta que el coneguin totes les entitats– en què es reafirma la reivindicació del dret a decidir i es denuncien tots els impediments que hi posa l'estat espanyol.

Partits i entitats buscaran deixar enrere la imatge de ruptura que es va viure fa deu dies, quan els principals líders de les formacions es van aixecar de la taula de negociació del Palau de Pedralbes amb el consens trencat un cop Govern va descartar la consulta prevista al decret signat el 27 de setembre i va proposar un nou procés de votació.

stats