CONVOCATÒRIA DE LA CONSULTA
Política 27/09/2014

Centenars de persones es concentren davant de la Generalitat durant la signatura del decret del 9-N

L'ANC i Òmnium havien convocat a la plaça de Sant Jaume per donar suport a Artur Mas i els partits sobiranistes

Roger Tugas
1 min
El president Artur Mas saluda la gent congregada a la plaça Sant Jaume, després de signar la convocatòria del 9-N. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaCentenars de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume durant la signatura del decret de convocatòria del 9-N. L'acte havia estat convocat des de la campanya Ara és l'hora, impulsada per l'ANC i Òmnium Cultural per donar suport al Govern, institucions i grups parlamentaris en aquest decisiu pas per a l'exercici del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els concentrats –que no han arribat a omplir la plaça– portaven nombroses banderes estelades, així com unes lletres de grans dimensions que cridaven a la independència el 9-N, en un ambient animat en què ressonava sobretot el crit de "Votarem!". Entre aquests centenars de persones, a més, hi havia representants del sector sobiranista d'ICV, tot i que el coordinador nacional del partit, Joan Herrera, havia declinat assistir a l'acte.

Posteriorment a l'acte institucional, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i la d'Òmnium, Muriel Casals, s'han dirigit als concentrats per demanar un últim esforç per convèncer a favor de la independència els indecisos i han posat en marxa un marcador amb el compte enrere cap a la consulta del 9-N a la mateixa plaça.

stats