Política 27/09/2014

Forcadell (ANC) agraeix al PSC que hagi facilitat l'aprovació de mocions sobiranistes als ajuntaments

L'ANC i Òmnium han posat en marxa un marcador a la plaça de Sant Jaume amb el compte enrere cap al 9-N

2 min

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i la d'Òmnium, Muriel Casals, han pres el micròfon aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume just després de la signatura del decret de convocatòria del 9-N. Davant de centenars de concentrats, les dirigents de les organitzacions que han impulsat la campanya Ara és l'hora han garantit que aquell dia es votarà sobre el futur polític de Catalunya. Forcadell, a més, ha agraït explícitament al PSC que, votant-hi a favor o abstenint-se, hagin facilitat l'aprovació de mocions favorables a la consulta a ciutats on eren decisoris com Sabadell, Terrassa, Tarragona, Gavà o Badalona. "Gràcies als socialistes, que han fet un servei al socialisme, al país i a la democràcia", ha asseverat la líder de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Forcadell ha recordat que el 4 d'octubre començaran la campanya a favor del sí-sí al 9-N. De fet, ha cridat a celebrar concentracions davant dels ajuntaments si el Tribunal Constitucional suspèn la consulta, però encara que ho fes, ha avisat que mantindran igualment la campanya favorable a la independència. En aquest sentit, ha tornat a fer una crida per aconseguir els 100.000 voluntaris que requereix la campanya Ara és l'hora per convèncer els indecisos.

Al seu torn, Muriel Casals ha celebrat que "el president ens ha convocat per expressar el nostre dret democràtic per decidir com volem viure i com volem relacionar-nos amb l'estat espanyol, Europa i el món". Igualment, ha afirmat que la independència ha de servir per construir un país "més just, equitatiu i solidari".

Després dels parlaments, Forcadell i Casals han posat en marxa un marcador a la mateixa plaça de Sant Jaume amb el compte enrere cap al 9-N.

stats