Política 18/05/2015

Rajoy acusa Mas de falta de "lleialtat" i de distreure's mentre ell treballava per sortir de la crisi

Accidentat míting de Rajoy a Barcelona: seguidors de la PAH i dels estafats per Fórum i Afinsa l'any 2008 interrompen dues vegades el seu discurs

Mario Martín Matas
2 min
Un membre de la PAH que ha boicotejat el míting de Mariano Rajoy a Barcelona és expulsat del local / EFE

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha exhibit aquest dilluns a Barcelona les últimes dades macroeconòmiques per assegurar que s'està sortint de la crisi, en un acte central a Barcelona en què s'ha referit en diverses ocasions –sense citar-lo– al Govern de la Generalitat i al president Artur Mas. Més combatiu amb el procés sobiranista que en el míting de Tarragona, Rajoy ha lamentat que mentre ell treballava "n'hi havia que avançaven eleccions, organitzaven referèndums i culpaven de tot els altres, com si ells no tinguessin responsabilitat de govern". "Es queixen i diuen que no hi ha hagut lleialtat, però on no hi ha hagut lleialtat ha sigut per part seva", ha exclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, ha assegurat que governar no és convocar referèndums ni fer discursos doctrinaris. "Un governant ha d'adonar-se d'on és, el pitjor governant és aquell que desconeix la realitat en què està instal·lat", ha afegit, una cosa que hauria fet la Generalitat, segons el seu parer, perquè "governar no és trencar les regles del joc, tenir sotmès el país a una tensió continuada, fer eleccions cada quart d'hora o generar inestabilitat". "El món no va a favor d'aquells que volen crear fronteres", ha reblat.

El míting central del PP a Barcelona, però, ha patit aquest dilluns dues interrupcions consecutives. Militants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han aixecat i han llançat consignes, tot i que el serveis de seguretat els han fet fora de seguida. Poc després, un home que ha llançat octavilles també ha interromput Rajoy. Les octavilles estaven signades per afectats per l'estafa de Fórum Filatélico i Afinsa l'any 2008, i critiquen els incompliments electorals del PP.

Els prop de 1.400 assistents a l'acte han respost a les interrupcions amb crits de "llibertat, llibertat". "Continuem, que jo ja estic acostumat a aquestes coses. Al final no passa res, el que passarà és que el PP guanyarà les eleccions", ha dit des de l'estrada Rajoy un cop desallotjats, entre els aplaudiments dels simpatitzants.

Prèviament, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha carregat amb duresa contra C's i el PSOE. Dels primers ha assegurat que "no són tan nous" i que representen una "macedònia d'ideologies" en què ni el mateix president del partit, Albert Rivera, posa la mà al foc per tots els seus candidats. Sobre el PSOE ha criticat que "no existeix a Catalunya" perquè molts dels seus regidors van votar a favor de la consulta del 9-N: "La gent ha de saber que Catalunya necessita un PP fort, perquè és la garantia de la unitat d'Espanya", ha afegit, i l'únic que ha defensat la presència del castellà a les escoles.

Per la seva banda, el candidat a Barcelona, Alberto Fernández, ha repassat les seves propostes d'aquesta campanya, entre les quals hi ha millorar la seguretat i fer una política migratòria "sense complexos", tot i que ha avançat un "compromís ferm" si surt escollit alcalde el 24-M: "Enderrocaré de seguida Can Vies, una icona dels antisistema".

stats