Política 31/10/2018

Acebes nega davant del Congrés haver cobrat "sobres" del PP i haver conegut personalment Villarejo

Villalobos diu "impresentable" a Rufián per dur una samarreta amb Rato a la comissió d'investigació

M.f.f.
2 min
L'exministre de l'Interior Ángel Acebes entrant a la comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP al Congrés, amb Gabriel Rufián a la dreta amb una samarreta de Rodrigo Rato.

MadridNova tongada de declaracions a la comissió d'investigació al Congrés sobre el finançament il·legal del PP d'un exministre de José María Aznar negant l'existència d'una caixa B i de la sentència de la trama Gürtel. Aquest cas la de l'extitular d'Interior Ángel Acebes, que ha negat haver cobrat "sobres" del PP tot i que el seu nom apareix en els papers de l'extresorer José Luis Bárcenas, de qui també ha restat tota credibilitat. Ha indicat així que "no tenia constància" que existís una caixa B al PP des del 1989 i ha al·legat que quan va ocupar la secretaria general del partit, el capitost de la Gürtel, Francisco Correa, "no treballava per al PP". "Mai he cobrat sobres", ha recalcat durant la compareixença. Acebes va ser número dos del PP entre l'octubre del 2004 i el juny del 2008 sota la presència de Rajoy, i avui no ha tingut el suport de cap membre de la direcció de la formació en arribar a la comissió, tal com sí que va passar amb Aznar i Francisco Álvarez-Cascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als sobres, ha anat més enllà i ha puntualitzat que, fins on ell coneix i sap, "en sobres no ha cobrat mai ningú". A més, ha puntualitzat que només va ser imputat per la compra d'accions per valor de gairebé 150.000 euros de 'Libertad Digital', però que després la causa va ser arxivada. En aquest sentit, ha acusat l'oposició de "tergiversar" el relat judicial.

Sobre el comissari jubilat José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva, ha assenyalat que no té "cap coneixement" sobre la reunió de la seva successora, María Dolores de Cospedal, amb ell el juliol del 2009 en plena tempesta de la Gürtel. Preguntat sobre si s'havia reunit algun cop amb Villarejo, ha negat conèixer-lo personalment però ha reconegut que potser en algun moment, com a ministre de l'Interior, van coincidir en algun acte. Però ha insistit: "No ho recordo i no recordo ni tan sols haver-ho fet mai".

Incident entre Rufián i Villalobos

El protagonisme en la comissió l'ha tornat a tenir un altre cop el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que s'ha presentat a la comissió amb una samarreta amb la imatge del vicepresident econòmic d'Aznar i expresident de Bankia, a la presó des de la setmana passada per les targetes 'black'. "És el mercat, amic", es llegia a la samarreta, que recordava la frase que va dir Rato al gener al Congrés en una altra comissió, en aquest cas la que investigava la crisi financera.

La diputada del PP i exvicepresidenta del Congrés Celia Villalobos li ha etzibat a Rufián que és un "impresentable" quan anava a buscar un got d'aigua a l'inici de la comissió, segons ha relatat ell mateix. El portaveu adjunt d'ERC li ha replicat que estigués "tranquil·la" perquè ja li "queda poc" al Congrés, moment en el qual la diputada ha demanat empara a la mesa. Llavors Villalobos ha explicat que l'acusació d'"impresentable" no l'ha originat que portés la samarreta de Rato, sinó el fet que diversos diputats d'Units Podem i ERC s'hagin assegut a l'espai de la sala on normalment seuen els populars.

stats