Política 02/11/2016

Albiol diu que el nou govern espanyol tindrà "molta sensibilitat" amb Catalunya

El líder del PP aposta perquè Fernández Díaz segueixi com a ministre de l'Interior

Ara
1 min
El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol

BarcelonaXavier García Albiol s'ha mostrat convençut que el futur govern espanyol tindrà "molta sensibilitat" amb Catalunya, tot i que ha puntualitzat que no ho farà amb els plantejaments independentistes. Així s'ha expressat aquest dimecres el líder popular, en roda de premsa recollida per l'ACN, un dia abans que el president espanyol, Mariano Rajoy, anunciï finalment el seu nou executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La setmana passada, tant la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, com la portaveu adjunt al Congrés, Dolors Montserrat, van assegurar que el futur govern comptarà amb quota catalana.

Tanmateix, Albiol ha dit que, més enllà que hi pugui haver ministres catalans, té constància que el nou executiu tindrà "les idees molt clares amb el que està passant a Catalunya" però no permetrà la celebració d'un referèndum d'independència tal com ha plantejat el president, Carles Puigdemont.

En plenes travesses per conèixer els membres del nou executiu, Albiol s'ha mullat per l'actual titular d'Interior, malgrat els escàndols de l'Operació Catalunya: ha assegurat també que des del PP estarien "encantadíssims" que Jorge Fernández Díaz repetís perquè ha fet "una gran tasca".

D'altra banda ha demanat al president Puigdemont que rectifiqui i assisteixi a la conferència sobre la reforma del model de finançament i l'ha aconsellat que si vol demanar una reunió amb Rajoy per plantejar el referèndum "s'estalviï el viatge". Aquest mateix retret també li ha fet el líder de C's, Albert Rivera, aquest dimecres a TV3, on ha criticat que Puigdemont s'absenti de la "defensa dels interessos" dels catalans.

stats