10-A
Política 10/04/2011

Alfred Bosch: “Hem fet història; això pulveritza tots els referents imaginables”

El portaveu de Barcelona Decideix s'ha felicitat per l'èxit de participació a la consulta barcelonina per la independència. “Qui digui que votar sobre la independència no interessa als barcelonins, és que no toca de peus a terra”, ha dit

Redacció
1 min

Barcelona"Històrics". D'aquesta manera ha qualificat Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix, els resultats de participació a la consulta per la independència que s'ha celebrat aquest diumenge a Barcelona. "Hem fet història; això pulveritza tots els referents imaginables", s'ha felicitat Bosch, emocionat, mentre anunciava la xifra final de 257.645 ciutadans que s'han apropat a alguna de les urnes que els organitzadors han posat a disposició dels barcelonins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I amb les xifres a la mà, l'èxit de la consulta per la independència és indiscutible, almenys comparat amb altres eleccions anteriors. Per exemple, a la consulta de la Diagonal van votar el 12,2% dels barcelonins. Aquest diumenge, la consulta per la independència ha mogut a la participació un 21,4% dels habitants de la capital. Aquestes dades, segons Bosch, fan evident una realitat: «Qui digui que votar sobre la independència no interessa als barcelonins, és que no toca de peus a terra».

El responsable d'Informàtica Electoral de la plataforma, David Vinyals, ha destacat els entrebancs institucionals que no han impedit l'èxit d'una consulta que no ha gastat "ni un cèntim dels contribuents" i l'ha comparat també amb la consulta sobre la Diagonal, "francament qüestionable" i que va costar quatre milions d'euros.

stats