Política 30/10/2017

Altafaj s'acomiada a través d'una carta: "Europa hauria de contribuir sempre a trobar solucions i fomentar el diàleg"

El representant permanent de la Generalitat a la UE diu que és un moment "trist"

Ara
1 min
El portaveu del comissari europeu d'Economia, Amadeu Altafaj, va  remarcar que la CE farà una proposta d'equilibri del deute.

BarcelonaEl representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, s'ha acomiadat del seu càrrec a través d'una carta pública en què assegura que és un "moment trist" per a ell, després que el govern espanyol l'hagi cessat com una de les mesures després d'aplicar l'article 155 de la Constitució. A la carta, Altafaj explica que durant els dos anys que ha exercit de representant de Catalunya davant la UE ho ha fet "sempre" amb "lleialtat" i insistint "en la força del diàleg polític" com a "motor de l'entesa" i de la recerca de solucions. "Europa hauria de contribuir sempre a trobar solucions i fomentar el diàleg", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això també llança un missatge als catalans que se senten "decebuts" pel silenci de la UE respecte a la situació política a Catalunya: "Europa és nostra, Europa som nosaltres, també", afirma Altafaj, que demana "reivindicar amb fermesa l'Europa que volem, una Europa on els ciutadans i les nacions siguin protagonistes, no actors secundaris".

El representant del Govern també assegura que "l'administració i els equips excel·lents" del Govern a instàncies internacionals "no tenen res a envejar" a molts dels estats membres de la Unió.

Carta de comiat d'Amadeu Altafaj
stats