DRET A DECIDIR

Andreu Buenafuente: "Catalunya serà el que vulgui ser, tardi el que tardi i peti qui peti"

En una entrada al seu blog, el periodista i humorista adverteix que "les proporcions del tsunami independentista de Catalunya són imprevisibles"

Andreu Buenafuente fa una crida a no "menystenir" els milers de persones que aquest Onze de Setembre integraran la cadena humana per reclamar la independència de Catalunya. En una entrada al seu blog, el periodista i humorista adverteix que la massa desafeccionada amb l'encaix entre Catalunya i Espanya "no és una minoria", i avisa que "Catalunya serà el que vulgui ser, tardi el que tardi i peti qui peti".

"S'equivoquen aquells que ho atribueixen [el moviment independentista] a una minoria, els que el qualifiquen de guirigall, els que volen emmarcar-ho en una bogeria, una quimera o una provocació", remarca Buenafuente, alhora que adverteix que "si vius a Catalunya i tens dos dits de front, no pots fer altra cosa que respectar i seguir molt atent com evoluciona aquesta força gegantina de la societat civil".

Tanmateix, reclama "respecte" per als que no combreguen amb el procés sobiranista o, almenys, no ho fan obertament: "No crec que sigui bo que s'estableixi una superioritat moral entre els que es manifesten obertament i els que no. Una altra de les claus per al futur serà ampliar el debat sense complexos ni classificacions", remarca. I conclou: "Si tot això es fa bé, les proporcions del tsunami independentista de Catalunya són imprevisibles".