NOU FULL DE RUTA
Política 12/01/2015

ERC avisa que no fer plebiscitàries abans de les locals posaria el procés "en mans de l'agenda espanyola"

Anna Simó avança que està en mans de la interpretació que faci Mas de la seva proposta una possible coalició dels republicans amb exsocialistes sobiranistes

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en roda de premsa / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha insistit aquest dilluns que "per ERC ja hi ha acord" amb CiU en la fórmula per presentar-se a les plebiscitàries i, per tant, ara cal segellar-lo i que "el debat que toca per ampliar la majoria independentista és el del full de ruta per després de les eleccions referendàries i els eventuals punts en comú en el programa". "La ciutadania necessita saber per què vota i per fer què", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Simó creu que aquestes eleccions han de ser abans de les municipals, perquè deixar-les per la tardor seria "posar el procés en mans de l'agenda espanyola", ja que el debat se centraria llavors en un possible canvi a La Moncloa, amb Podem com a alternativa destacada. Per això, ERC vol que el nou govern espanyol ja es trobi amb una Generalitat amb un full de ruta sobiranista nou aplicant-se. "El mandat democràtic queda pendent des del 9 de novembre, només veiem inconvenients en ajornar-lo", ha afegit.

De fet, la dirigent republicana assegura que "ERC accepta una de les tres propostes d'Artur Mas, coma per coma i punt per punt". Davant del dubte de si, a més de no incloure independents, es pot coaligar o no amb exsocialistes sobiranistes, apunta que "les interpretacions les ha de fer el president Mas".

stats