Política 17/10/2016

Arrimadas demana al PSOE que no tingui "tants complexos" i s'abstingui

La líder de Ciutadans al Parlament avisa que és el govern espanyol qui s'ha de moure per buscar suports als pressupostos

Ara
2 min
La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas

BarcelonaDeixar enrere els "complexos" i abstenir-se per facilitar un govern de Mariano Rajoy. Aquesta és la petició que ha fet aquest dilluns la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, que en una entrevista a Antena 3 ha opinat que els socialistes haurien de veure que el més útil és anar a l'oposició i posar condicions i exigències al futur govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i subratllar que tampoc a ella li agrada que el president espanyol sigui Mariano Rajoy, Arrimadas ha defensat la importància que a Espanya hi hagi govern, i ha remarcat que el nou escenari ha de ser una oportunitat perquè els partits de l'oposició puguin condicionar l'actuació de l'executiu. També pel que fa als pressupostos.

En aquest cas, la dirigent de C's ha reclamat al govern espanyol que mogui fitxa, ja que és a ell a qui li correspon "asseure's a negociar i cedir", enlloc d'esperar que els altres partits li garanteixin el suport als comptes abans de saber-ne els detalls.

La dirigent del partit taronja ha posat també el procés sobiranista com a argument per urgir a formar govern. Segons ha dit, els independentistes volen aprofitar la "debilitat" de l'executiu espanyol, per la qual cosa cal que deixi d'estar en funcions com més aviat millor.

Crítiques pel seu discurs

Arrimadas ha rebutjat també que el discurs de Ciutadans estigui virant a Catalunya cap a una equidistància entre el sobiranisme i el govern espanyol. Davant les crítiques que ha rebut des de diferents tribunes mediàtiques en les últimes setmanes, la líder de C's al Parlament ha opinat que qui segueixi els seus discursos al Parlament no pot tenir cap dubte del seu posicionament. Tanmateix, ha insistit que el govern espanyol té part de culpa de la situació actual i ha defensat que caldria respondre a l'independentisme de manera diferent de com ho fa Rajoy.

La cap de l'oposició a Catalunya ha reivindicat, a més, el paper de Ciutadans, que ha erigit com a alternativa al Govern "no només en l'àmbit de l'independentisme". Arrimadas ha opinat que quan als independentistes "se'ls acabin totes les pròrrogues, a Catalunya farà falta una alternativa. I allà segur que hi serà Ciutadans".

stats