Política 15/05/2019

Artadi reclama un cara a cara a Maragall per contrastar projectes

"El debat públic és la millor manera d'acostar les nostres propostes als ciutadans", diu

Ara
2 min
Artadi reclama un cara a cara a Maragall per contrastar projectes

BarcelonaLa candidata de JxCat a Barcelona Elsa Artadi ha enviat una carta al cap de llista d'ERC, Ernest Maragall, en què li demana un cara a cara per contrastar idees i propostes. "El debat públic i obert és la millor manera d'acostar les nostres propostes als ciutadans de Barcelona i no hem de desaprofitar cap ocasió que se'ns presenti", diu Artadi en el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar que el cap de llista de la seva formació, Quim Forn, com la resta de líders processats al Suprem, està "injustament a la presó", Artadi li proposa el debat per "abordar els diferents problemes que té Barcelona i la millor manera de resoldre'ls". "Hem treballat conjuntament al Govern i segur que tindrem molts punts de trobada", afegeix sense passar per alt que també mantenen "discrepàncies polítiques".

La demanda es produeix enmig dels atacs de JxCat a ERC a la capital catalana pel suposat pacte postelectoral dels republicans amb els comuns. Ahir mateix, en un míting a Sarrià, Artadi va assegurar que el pacte entre Ada Colau i Ernest Maragall "està fet i ho sap tothom", i va acusar el candidat d'Esquerra de fer un "únic equip" amb l'actual alcaldessa. Artadi va dir que ERC li va oferir un acord amb ells i els comuns per governar, al qual JxCat s'ha negat. "Nosaltres diem que no, que no governarem amb Colau; aquestes són les eleccions del canvi", va dir, i va cridar a "deixar enrere el populisme i la demagògia".

De moment, l'únic cara a cara que hi ha hagut en campanya ha sigut el de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb Artadi, en un debat organitzat per la cadena SER el 9 de maig. Maragall, per la seva banda, ha sol·licitat un cara a cara amb Colau, tot i que l'alcaldessa encara no ha respost a la seva demanda.

Artadi ha anat endurint el to contra Maragall a mesura que avançava la campanya i ahir en un míting va dir que el pacte entre Colau i Maragall "està fet i ho sap tothom", i va acusar el candidat d'ERC de fer un "únic equip" amb l'actual alcaldessa. Artadi va revelar que ERC li va oferir un acord amb ells i els comuns per governar, al qual JxCat s'ha negat. "Nosaltres diem que no, que no governarem amb Colau, aquestes són les eleccions del canvi", va asseverar, i va cridar a "deixar enrere el populisme i la demagògia".

L'expresident Artur Mas també va insistir en el mateix missatge, i va negar que ERC sigui un “canvi” per a la ciutat, perquè “sumarà” amb Colau”. “Maragall no pot aportar el canvi que necessita la ciutat. Si ell guanya arribarà [a l'alcaldia] una persona el millor moment de la qual va ser als anys 80. Som al 2019 i la legislatura és fins al 2023", va concloure. En aquest sentit, va fer una crida a la mobilització dels indecisos que, segons ell, podrien capgirar les enquestes i fer que JxCat pogués optar a l'alcaldia. "Colau frena la ciutat i Maragall l'adormirà", va sentenciar l'expresident, que també va carregar contra Manuel Valls. "Això també seria un canvi, però cap a l'infern, i no el volem".

stats