ELECCIONS EUROPEES
Política 22/05/2014

Mas nega la fractura social: "Hi ha una sola Catalunya disposada a defensar els seus drets"

El president de la Generalitat, en un míting a Martorell, crida a fer suport a CiU per "reforçar" la recuperació, "assegurar" més feina i per votar el 9-N

Oriol March
2 min

MartorellEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat a fer suport a CiU per tres motius: "Reforçar la recuperació econòmica, crear llocs de treball i poder votar el 9-N". Així s'ha expressat en un míting a Martorell davant de 300 persones en què ha acusat l'Estat de voler "escapçar" la voluntat dels catalans en la mesura que prohibeix la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan cal, s'han d'adequar els marcs legals", ha insistit Mas sobre el pols amb l'Estat pel referèndum, em posar com a exemple Escòcia i el Regne Unit. El president ha volgut posar de manifest que hi ha "una sola Catalunya" que està disposada a "defensar els seus drets", en referència a les acusacions de "fractura social" que arriben de Madrid.

En clau econòmica, Mas ha posat de manifest que el 52% de la inversió estrangera captada a Espanya durant el 2013 es va produir a Catalunya, i que la Cambra de Comerç de Barcelona ha pronosticat que l'economia del país creixerà un 1% aquest 2014. "No es tracta de créixer molt, sinó de créixer bé", ha indicat el líder de CiU, que ha assegurat que "créixer molt i malament" pot fer que "se't giri com un búmerang".

Al principi de la seva intervenció, Mas ha lloat les qualitats del candidat Ramon Tremosa (absent al míting perquè participa al debat de TV3) i de Francesc Gambús, candidat d'Unió. "Estem en bones mans", ha indicat el líder de CiU, que ha començat la seva intervenció fent broma. "Avui faig de Tremosa. No sé si podré, hauria de començar citant el 'Financial Times'", ha apuntat Mas, en referència a les cites que fa l'eurodiputat de CiU del rotatiu britànic.

Gambús: "Molta gent vol que CiU perdi"

El candidat d'Unió a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha alertat que CiU no es pot despistar perquè "hi ha molta gent que vol que perdem" i que "estan disposats a no jugar net". "Han de ser unes eleccions per dir prou als divendres de passió que ens van dedicant setmana rere setmana", ha assenyalat Gambús sobre les mesures recentralitzadores que aprova el govern espanyol als consells de ministres.

Esteve desitja un gran resultat

L'encarregat d'obrir l'acte ha estat l'alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. "Si volem un procés fort i consistent, cal que CiU tingui un gran resultat en aquestes eleccions", ha indicat Esteve.

stats