ACORD DE GOVERNABILITAT
Política 18/12/2012

Mas i Junqueras tanquen l'acord que preveu la consulta el 2014

El pacte se signarà dimecres perquè només queden alguns "serrells menors" per tancar i recull que el referèndum es pugui ajornar si ho acorden CiU i ERC

Roger Tugas
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat. / ACN

BarcelonaArtur Mas i Oriol Junqueras han tancat aquesta tarda al Palau de la Generalitat un pacte per la consulta sobiranista, que se celebrarà el 2014, segons ha explicat el líder d'ERC als periodistes després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat. Es reserven, però, una clàusula per la qual la consulta es podria ajornar, però només si hi ha acord entre CiU i ERC per fer-ho. L'acord promet fer la llei de consultes el 2013. El líder dels republicans s'ha mostrat molt satisfet per l'entesa, que garanteix que "es posarà el futur de Catalunya en mans d'una consulta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Junqueras garanteix un Govern "fort i estable", que "és el que necessita Catalunya", segons el líder d'ERC. Sigui com sigui, els dos partits hauran de seguir negociant els pressupostos del 2013, tot i que en matèria econòmica i social l'acord és pràcticament total. De fet, aquest mateix dimarts al matí el Govern ha aprovat l'impost sobre dipòsits bancaris que ERC reclamava.

El pacte encara no és una realitat final perquè hi ha "serrells menors" que se solucionaran dimecres al matí, just abans de firmar l'acord al Parlament. D'aquesta manera, el ple d'investidura començarà aquest dijous i Mas podrà ser investit divendres.

stats