Política 08/08/2019

L'Assemblea exigeix implicació als partits per fer la independència en el vídeo promocional de la Diada

En sengles discursos de Forcadell, Sànchez i Paluzie es posa pressió a les formacions

Ara
2 min
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en la roda de premsa de presentació de l'acte de la Diada.

BarcelonaDesprés d'una setmana de retrets i fragmentació entre entitats i partits independentistes, l'Assemblea ha llançat aquest dijous un nou missatge de pressió a les formacions polítiques. Amb les veus de Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Elisenda Paluzie com a protagonistes, l'Assemblea ha publicat el vídeo promocional de la propera Diada de l'Onze de Setembre en què demana que els diferents actors del Procés recuperin la unitat cap a la independència. En aquest sentit i no en va, el vídeo emfasitza discursos fets en Diades anteriors en què els últims presidents de l'Assemblea reclamen a les formacions polítiques "que deixin de banda els interessos de partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo és una crida a acabar amb la desunió i arriba en una setmana en què s'han evidenciat les diferències entre la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, i el dirigent d'ERC Joan Tardà, que va culpar l'ANC de la fragmentació de l'independentisme assegurant que era un "contrapoder". En el rerefons dels missatges que s'han inclòs hi ha la voluntat de refermar l'essència de l'entitat, que, com va recordar dimecres Paluzie, és fiscalitzar els partits si no "fan coses per la independència".

En aquesta mateixa línia hi ha les paraules de Jordi Sànchez en una de les edicions passades de la Diada en què es compromet a estar "al costat de les institucions si aquestes fan el que pertoca". En un nou toc d'alerta, Elisenda Paluzie, líder de l'entitat, hi apareix reclamant prioritzar "l'interès col·lectiu al de partit".

El vídeo promocional mostra imatges de Diades d'anys anteriors, des de la Via Catalana del 2013 fins a la de l'any passat, que va omplir la Diagonal, i conclou amb les paraules "Ho direm i ho repetirem les vegades que calgui", després que se senti Paluzie defensant que no només la societat civil ha de fer esforços per la independència: "Us demanem que [...] no passeu del discurs de «de la llei a la llei» i les «estructures d'estat» a dir ara que tot ho ha de fer la gent del carrer. Som tots, que ho hem de fer".

stats